- Byggingen startet opp tidlig i oktober og allerede en måned senere var ballbingen ferdig, skrøt Sigbjørn Glørstad fra oppvekstkomiteen i åpningstalen sin.

- Gir mange muligheter for aktivitet

Barman oppvekstsenter hadde høytidelig åpning i dag (mandag), og til tross for vind og kaldt vær var det stor jubel da snora ble klippet og nybingen ble feiret med is til alle barna.

- En ballbinge gir mange muligheter for aktivitet; på dagtid når dere er på oppvekstsenteret, men også på fritida for alle som holder til her. Jeg håper dere bruker ballbingen så mye som mulig, og at den blir et samlingssted for alle i nærmiljøet, sa Glørstad til de fremmøtte.

Samarbeidsprosjekt

Barman ballbinge er et samarbeidsprosjekt på flere plan. Sammen med Hitra kommune har flere lokale sponsorer har bidratt, i tillegg er bingen finansiert med femti prosent spillemidler.

- Dugnadsinnsatsen fra foreldre i skole og barnehage, elever, ansatte, besteforeldre, naboer, pensjonister og andre har vært helt avgjørende for at ballbingen kom så raskt på plass, presiserte Glørstad.

Applausen lot ikke vente på seg da Sigbjørn Glørstad klipte den røde snora til trompetfanfare av Silvio Krauss.