Frøya FK - Tiller 2: 3-0

Laget: Kristian Sand, Karl Erik Bekken, Øyvind Claussen, Aleks Bromseth, Arne Skarpnes, Fredrik Witzøe(kaptein), Jøran Adolfsen, Remi Eide, Erlend Ervik, Jørgen Karlsen,  Audrius

Benyttede innbyttere: Ole Mathisen for Jørgen, Håvard Furberg for Erlend og Leif Jone Strømo for Arne Skarpnes.

Ubenyttede innbyttere: Tom Andre Skånøy og Karolis.

Kampen:

Frøya starter kampen med å skape flere gode overganger /sjanser og får straffe etter 5- 10 minutter. Jøran scorer sikkert og hjemmelaget leder 1-0 allerede mot en motstander som på forhånd var spådd til å bri vrien. Minutter etterpå er Frøya igjennom igjen, men klarer denne gang ikke å overliste  Tillerskeeper.

Tiller, som stiller et ungt lag, viser gode tekniske ferdigheter og er ikke helt ufarlige, men Frøya FK rydder unna og går til pause med 1-0 ledelse.

I andre omgang bølger spillet mer frem og tilbake hvor begge lagene skaper halvsjanser. Men så kommer en fantastisk prestasjon av Jørgen Karlsen, hvor han drar av to forsvarere og legger inn til Audrius, som scorer sikkert på hodet til 2-0. Deretter tar Frøya mer over. Foran et stort publikum får hjemmelaget får en ny straffe etter godt spill, som Jøran Adolfsen setter sikkert i mål.

Frøya vinner kampen fortjent 3-0.

Vurderingen:

-  Vi vinner fortjent. Til å være første seriekamp så spiller vi tidvis god fotball og skaper flere gode overganger.  Med tanke på at dette var første seriekamp så er dette mer en godkjent og vi viser gode takter. Nå er det viktig å ta med seg denne kampen inn i det videre arbeidet, sier sportslig leder Stig Halvorsen til lokalavisa.

- Vi manglet også Suva (karantane fra ifjor), Kim Hansen (skole), Andreas Johansen (reise), Benjamin (reise), Gustav Magnar (jobb), Andreas Mathisen (reise) så troppen virker solid og veldig lokal. Med nytt tak på tribunen så var det over 100 tilskuere på kampen og det er lenge siden det har vært en slik stemning, sier Halvorsen, som framhever Jøran Adolfsen, Fredtik Witzøe og Jørgen Karlsen som hjemmelagets tre beste.

Kickoff før kampstart

Tidligere i dag var hele fotball-Frøya samlet i amfiet i Frøya kulturhus til en sammenkomst for å presentere alle lagene som starter i serier nå på våren. Klubbleder Solveig Gaasø ønsket alle velkommen til denne type sammenkomst som tidligere ikke er prøvd i Frøya FK.

- Det er en glede å se at det er så mange som har funnet veien til åpningen av fotballåret, jeg vil takke alle foreldre, næringsliv og alle som stiller opp for fotballen på Frøya. Det er mange dugnadstimer i form av kjøring til og fra trening og kamper og ikke minst alle kaker og servering på tilstelninger. Vi skal heller ikke glemme trener, oppmenn og andre som er knyttet til støtteapparatet i klubben sa Solveig Gaasø.

Sportslig leder Stig Halvorsen presenterte alle lagene og hver enkelt spiller som fikk sin honnør fra de frammøtte tilhørerne.

- I år har jeg store forventninger til alle som er med i Frøya FK både på og ved siden av banen. Jeg har et ønske om at vi skal bli ett Fair Play-lag. Det gjelder spillere i kamp og når vi er i kontakt med andre lag, vi vil ha en god tone og høflighet av alle som er med i Frøya FK, sa Halvorsen.