- Nervene holder ikke og kondisjon er for dårlig, sier trener Per Ove Espnes til Hitra-Frøya på telefon fra Oslo.

Frøya FK gutter 16 har fått en røff start på Ekebergsletta. For i sin første kamp møtte guttene Opsahl, et Oslo-lag som vant vårsesongen i første divisjon.

- Guttene var feige og ville ikke ha ballen. De brente straffe og var tre ganger alene med keeper, uten at det ga noe resultat. Kampen endte 4-0 og gutta vet ikke selv hva som skjedde, men det var sikkert nerver, oppsummerer Espnes.

- Total kapitulasjon

I sin andre kamp lå det an til å gå så meget annerledes, for frøyalaget overkjørte Bergen Nord totalt i første omgang. De skapte fem hundreprosentsjanser, men klarte bare å sette en av dem. Laget gikk til pause med stillingen 1-1.

-I andre omgang var det rett og slett total kapitulasjon og kampen endte med tap. Dårlig kondisjon og nerver gjør at laget ikke holder ut, sier Espnes til lokalavisa.

- Og varmen er lik for alle, legger treneren til.

- Ufine egyptere

Nytt av året er at første og andre lag går til A-sluttspillet mens tredje og fjerde går til B- sluttspill. Derfor skal Frøya i dag møte det egyptiske laget Ifmalia.

- Her er det duket for et ufint oppgjør, tror Espnes.

Herrelaget til egyptiske Ifmalia spiller toppdivisjon i hjemlandet og dette er klubbens guttelag.

- Laget er ekstremt ufine og provoserer frem frispark i hytt og pine. Det er ikke noe fair play i det hele tatt. Siste kampen vi så dem spille endte med at de kvinnelige dommerne kom grinende av banen, forteller trener Per Ove Espnes før kampstart.

Resultatet:

Kampen gikk bedre enn forventet, for guttene var da snille, de, sier Espnes etter endte 45 minutter og 5-0 tap. For de fryktet det verste, etter å ha sett egyptiske Ifmalia sende dommerne ut i gråt etter gårdagens kamp. Men det var i følge treneren fotballferdighetene det skortet på denne gang.

- De var rett og slett bedre enn oss. Det er ikke mer å si om det, legger Espnes til på telefonen.

Kald dusj og middag

Nå venter en kald dusj før middag, og en rolig kveld for gutter 16 laget. Morgendagens kamp går nemlig av stabelen allerede klokken 08:00 på Ekeberg i morgen tidlig.

- Da er det vinn eller forsvinn. Og skulle det gå veien blir det ny kamp i morgen ettermiddag, men det får vi komme tilbake til, sier Espnes.