Byåsen og Tertnes sto likt foran oppgjøret dem i mellom i Nidarøhallen. Oppgaven var dermed klar: Vinneren tar seriesølvet – og blir også seedet i sluttspillet, slik at man unngår å møte Larvik før i en eventuell finale.

Vera Bekken kom aldri innpå i sølvfinalen, men kunne like jublende konstatere at lagvenninnene dro i land en 24-20 seier. Dermed kunne Vera ta imot sølvmedalje i sin aller første sesong i håndballens eliteserie.

- Det var en veldig spennende kamp. Jeg følte Tertnes hadde god kontroll midtveis i kampen, men så tok vi over og stengte buret, forteller Vera Bekken til Hitra-Frøya.

Det var en stund uklart om Vera , som har slitt med en betennelse i leggen den siste tiden, var klar for å spille sesongens siste og avgjørende kamp i eliteserien søndag kveld. Men selv om Vera fikk klarsignal, måtte hun følge hele kampen fra benken.

- Tidligere i vinter trodde vi sølvet glapp, så det var utrolig morsomt at det ble sølv allikevel! Det gikk nesten ikke opp for meg, og jeg ble helt i lykkerus. Det er utrolig gøy, sier hun.

I tirsdagsavisa (papir og eavis) forteller Vera mer om sine framtidsplaner på håndballbanen.

Foto: Robert Magnussen/Nidaros Foto