Du har vært med i klubben siden starten.Det er litt av en utvikling du har vært vitne til.

Ja, i år feirer vektløfterklubben 40-års jubileum. Jeg har vært med siden starten, som du sier. I det siste har vi sett at stadig flere jenter blir med i vektløftermiljøet. Og de siste årene har det vært en liten revolusjon i så måte. Det synes jeg er gledelig for jentenes del.

Beskriv deg selv med tre ord.

Jeg har lett for å si ”ja”. Jeg blir veldig fort ivrig og gira. Dessuten er jeg resultatorientert. Jeg er helt allergisk mot møter hvor det blir fatta vedtak det aldri blir noe av. Det er så bortkasta tid! Dessuten må du få med at jeg er fiskegal. Både når det gjelder å spise den, og når det gjelder selve fangsten.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Den er bra den. Det er ingen fare for kjedsomhet i alle fall!

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Jeg skule ønske at jeg hadde lettere for å si ”nei”. Jeg burde brukt mer tid på meg selv og hus og heim. Jeg har sagt det før at hadde jeg brukt like mye tid på mitt private liv som jeg legger ned i det frivillige, hadde jeg bodd i et slott. Ha ha.

Hva gjør du om ti år?

Det er vanskelig å si. Jeg er glad for at jeg har en god helse. Så får man ønske seg selv tvi-tvi for fremtida.

Hva ser du på TV?

Den ser jeg ikke mye på nei. Men jeg betaler i alle fall lisensen. Jeg ser litt på nyheter og idrett for å holde meg orientert. Det blir mest vinteridrett, for om sommeren har jeg ikke tid til å se å TV. Dessuten er det mye grums innen idretten nå til dags, så det er ikke så moro å følge med.

Hva lytter du til i bilen?

Jeg har veldig sans for Anders Jektvik. Han har et helt enormt gitarspill og fantastiske tekster.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Det varierer helt etter emne som er oppe til debatt. Men som en hovedregel tenker jeg at du lærer mye om du lytter til den du er uenig med. Det er ikke mye ny lærdom å hente om du bare skal snakke med folk du er helt enige med hele tiden.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy - Hvorfor ham/henne?

Jeg tror jeg hadde reist alene jeg. Da hadde jeg fått slappa godt av. Nei, forresten. Jeg hadde tatt med meg katta.

Hva var den siste boken du leste?

Lesing av bøker har blitt fullstendig bortprioritert. Jeg er ikke nok i ro til å kunne få lest noen bøker.

Hva er ditt beste barndomsminne?

På heimplassen min, i Barmfjorden, pleide jeg og noen kamerater å leke med små biler som vi hadde snekret selv. De var vel en 30 – 40 centimeter lange, og så styrte vi de gjennom sanda. Vi lekte at vi var voksne som hadde biler på den tida. Det var ikke så mange på den tida, så rollene fordelte vi greit. Da kunne jeg være 8 -10 år gammel. Det var en fin tid. Jeg har mange gode minner fra mange fisketurer med kompisene mine. Jeg hadde en alle tiders barndom.

Hva serverer du når du får gjester?

Enten blir det lutefisk med gule erter og tradisjonelt tilbehør, eller fersk torsk med hvitløkssmørbrød.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Jeg vet ikke hvem som er skaperen for alt dette rundt oss, men sannelig har vi fått alt utpå her! Om vi legger opp til fjelltur eller sjøtur kommer helt an på gjesten. Jeg tilpasser etter hvem som er på besøk.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Finn frem skiene og tørk av gammelt støv og klister. Skal man gå på ski er muligheten nå. Ellers vil jeg anbefale alle å ta en titt innom mesterskapet i vektløfting på Sandstad. Man kan forvente å se flotte prestasjoner hele helga igjennom.