- Dagen vil bli spekket med ulike fotballaktiviteter for barn og unge i alle aldre fra Hitra og Frøya, og hensikten med arrangementet er å legge til rette for morsomme ballaktiviteter i idrettsparken, forteller Jan Morten Bjerkan i Hitra Fotballklubb. Det er ingen påmelding, så det er bare å komme.

Det blir instruktører fra toppserieklubben Trondheims Ørn sammen med Hitra Fotballklubbs egne spillere og trenere/tillitsvalgte som skal veilede barna i de ulike aktivitetene. Dette er et ledd i samarbeidet som Hitra FK har inngått med Trondheims Ørn foran denne sesongen. Hyggelig er det også å registrere at TrondheimsØrn kommer med hele sin første-11'er til idrettsparken i Hitra.

- Aktivitetene vi legger opp til vil bl.a. være oppblåsbare fotballbaner, Shootout, Radarskyting, Fotballbowling, Fotballquiz, straffesparkskyting, trikseskole osv. I tillegg kommer Hitravennene brødrene Fagerli kjent fra Norske Talenter. De vil ha et eget trikseshow i løpet av dagen, forteller Bjerkan. Barnas Fotballdag er et lavterskeltilud for alle barn og unge på Hitra og Frøya. Det er selvsagt gratis å delta, sier Bjerkan.

- Vi tenker å organisere det slik at barna selv kan gå rundt  å prøve de forskjellige aktivitetene. Barna blir utstyrt med såkalte Scorecard som de framviser på den enkelte aktiviteten og får signert. Dersom man gjennomfører alle aktivitetene er man med på trekningen av fine premier. I tillegg får hver enkelt en liten premie på aktivitetene de deltar på, forteller han.

Klubben satser nå på at godværet holder seg til helga og at det kommer mange barn i alle aldere både fra Hitra og Frøya.

- Her blir det yrende liv med mye aktivitet, konkurranser, mye folk, grilling av laks og pølser, musikk og mye moro. FYSAK sørger for at det blir servert frukt. Og du trenger heller ikke være fotballspiller for å delta. Her er glade og lystige barn velkommen, sier Jan Morten Bjerkan.