Det var verktøyleverandøren Luna Norge som inviterte frøyværingene til Lånke. Bedriften er leverandør av Teng Tools, som igjen er sponsor for rallykjøreren Petter Solberg.

- Ettersom Teng Tools også leverer varer hos oss, fikk vi invitasjon til komme og se på Petter, og denne innbydelsen sendte vi videre til våre kunder, sier daglig leder ved Byggeriet Frøya Byggvare, Håkon Seternes.

Imøtekommende

Rundt tretti frøyværinger takket ja, og dro til Lånke med VIP-billetter, hvor Petter Solberg skulle kjøre EM-runde i rallycross.

- Cirka halvparten av oss som dro var barn og unge, flere av dem hadde ikke forstått på forhånd at de ville treffe Petter i teltet hans. Så for dem ble det en ekstra artig opplevelse, sier Seternes, som har lånt oss bildene.

- Petter Solberg tok seg god tid til å snakke med oss og skrive autografer. I det hele tatt var han veldig trivelig og imøtekommende. Og det var også veldig morsomt å oppleve sirkuset rundt Petter Solberg og teamet hans.

Petter slått ut

Selv om frøyværingene heiet aldri så mye på Petter Solberg, så gikk det ikke Petters vei. Den populære rallycrossføreren endte på trettende plass, som var en plass for langt bak til å gå videre til neste EM-runde.