Det er selvsagt tur-klassikeren "Frøya over" vi snakker om. Søndag 3. juni er det klart for årets arrangement, det 17. i rekken.

Primus motor Halgeir Arild Hammer minner folk på at det kanskje er på tide å snøre på seg turskoene og komme seg litt "opp i hauan". Både for opplevelsens skyld, og for å være i litt bedre form til "Frøya over". Den cirka 8 kilometer lange løypa går fra Klubben grendahus til trimhytta Nabben ved Hestvatnet.

I fjor trakk «Frøya over» over 200 personer - rekorden er opp mot 270 deltakere.

- Over tusen ulike personer har gått "Frøya over" en eller flere ganger. Mange har gått turen flere ganger. Når vi summerer deltakerne, tilsvarer det at omtrent hver fjerde frøyværing har gått denne turen. Det er dermed et "uhorvelig" antall mil som er nedlagt, forteller Hammer, som sammen med Jarle Volden er den som går i bresjen for gjennomføringa av arrangementet.

I fjor var det skikkelig godvær og både store og små nøt turen. Arrangør Nabeita IL håper på gjentakelse i år. Ved ankomst Nabeita ILs trimhytte er det utdeling av diplomer, statuetter og plaketter etter antall års deltakelse.

Morten Sæther og Ann-Julie Hoøy gikk "Frøya over" i fjor. (Foto: Julie Reppe)