Tinestafetten for ungdomstrinnet på Hitra  startet med felles oppvarming med “Røris”. Til fengende rytmer sørget stevneleder Johanna Athammer for at alle var klare for innsats .

Åtte lag med åtte løpere (fire jenter og fire gutter) på hvert lag utfordret hverandre. Også lærerne prøvde seg mot elevene, men ble slått ut av konkurransen i første forsøk etter å ha blitt beseiret med en hel runde av sine elever.

Etter flere heat og semifinaler, var 10A klart raskest i finalen.

– Og hvorfor vant 10A, spurte vi vinnerne.

– Fordi vi er best. – Fordi vi ga alt.  – Vi hadde full kontroll, svarte fornøyde vinnere i munnen på hverandre.

Men idrettsarrangementet for ungdomsskole-elevene handlet om mye mer enn en konkurranse.

– Vi kan ikke bare sitte i klasserommet hele skoleåret. Vi må også ut og gjøre noe sammen, sier Johanna Athammer. Hun understreker viktigheten av å bygge miljø og trivsel.

Og elevene imponerte både på og utenfor banen. Stafetten viste at vi har mange spreke ungdommer. Og klassekameratene som ikke var med på stafettlaget, viste seg fram som engasjerte tilskuere som gjorde sitt beste for å heie fram laget sitt.

- Elevene viste stort engasjement. Jeg synes vi har mange flotte ungdommer her på Hitra, mener stevnelederen.

Hun roser også idrettsanlegget i Fillan.

- Det flotte idrettsparken ligger sentralt, slik at den er lett tilgjengelig for både barne- og ungdomsskolen samt den videregående skolen. Det gir oss unike muligheter for aktive skoledager, mener Johanna Herje.

Dagen ble avslutten med tautrekking mellom lagene. Lærerne utfordret også her elevene til superfinale. I stafetten ble de fraløpt, men

kiloene kom mere til sin rett i tautrekkingen hvor lærerne hevdet seg godt mit sine elever.

NB

På Sandstad foregikk samtidig Tine-stafetten for mellomtrinnet på Hitra, Her var hele 160 elever i aksjon på idrettsbanen.