Alle Hitra vektløfterklubbs fem deltakere i ungdoms-NM i helga kommer hjem med medalje (!). Etter at Åse Johanne Berge, Ronja Lenvik og Kim Alexander Kværnø løftet seg til medaljeplasser tidlig lørdag, fulgte Remy Aune og Mikal Akset opp lørdag ettermiddag.

Remy Aune løfter i 77 kg-klassen. Han økte sin personlige rekord i rykk til 68 kilo. Mikal Akset løfter i 85 kg-klassen. Også han satte personlig rekord med en kilo, totalt 76 kilo. Begge lå da an til å få medaljer etter at rykk var ferdig, såfremt de lyktes med løftingen i støt.

I støt startet Remy med 80 kg, bare tre kilo under pers. Dette så relativt lett ut, rapporterer Hitra vektløfterklubb. Han la på til 85 kg som også ble godkjent, men bommet på 87 kg i tredjestøtet. Remy endte da opp med 85 kg i støt (2 kg i pers) sammenlagt med rykk på 68 kg holdt dette til bronsemedalje i 77 kg-klassen.

- Mikal hadde en eventyrlig serie i støt. Han startet på 85 kg som var tangering og dette så rimelig lett ut, så han la på til 90 kg i 2. støtet som også ble godkjent. I 3.støtet la Mikal på til 95 kg, det var et vanskelig løft , men Mikal rodde det i havn . Mikal endte da opp med 68 kg (1 kg i pers) og 95 kg i støt (10 kg i pers) og dette holdt til sølvmedalje i klasse 85 kg, forteller Hitra vektløfterklubb.