Ronja Lenvik deltok i går på EM junior i Durres, Albania. Her ble hun nummer åtte i Europa som første års junior .

– Hun løftet i en tøff pulje i 55 kg klassen og ble nr 8 sammenlagt. Dette er en kjempe prestasjon av en første års junior, sier vektløftingsveteran John Birger Brevik.

Hitra vektløfterklubb melder at Ronja har vært plaget med albueskade og mye astma i det siste året .

– Hun er under behandling hos Olympiatoppen i Oslo. I går rykket hun 72 kg, og støtet 90 kg. Så mye har hun ikke støtet siden juni i fjor. Det er gøy å se hun er tilbake på topp etter albueskaden. Det meldes fra Albania at hun selv er kjempefornøyd med egen prestasjon. Noe som også vises på videoen - idrettsglede. Hitra VK gratulerer Ronja med flott plassering, sier Brevik.

I helga hadde flere lokale løftere gode prestasjoner da Hitra Vektløfterklubb arrangerte Nordenfjeldsk Regionmesterskap.

– Rasmus Heggvik Aune i veldig god form for tiden. Han slo til med flere nye rekorder, både regionrekorder og norgesrekorder under Regionmesterskapet i vektløfting som ble arrangert på Hitra i helga, opplyser Brevik.

Fire vektløfterklubber og til sammen 30 utøver i alderen 11-78 år fordelt på fire puljer deltok på Hitra, mens noen andre utøvere fra regionen deltok samme mesterskap andre plasser i landet.

John Birger Brevik oppsummerer mesterskapet slik:

«Endelig har fått flere jenter på treningslokalet og flere er på gang. Vi hadde en utøver allerede i 1. pulje som bestod av bare jenter. Mathea Kvaale fikk gullmedalje i 49 kg klassen med 19 kg i rykk og 28 kg i støt (1 kg ny pers) samt prisen for beste kvinnelige ungdomsløfter. Hun har all grunn til å være fornøyd med løftingen i sitt første større mesterskap.

Mathea Kvaale (til høyre) fikk gullmedalje i 49 kg klassen.

I pulje 3 som bestod av ungdom menn hadde vi hele 5 utøvere. Først ut fra Hitra VK var Roland Siska som løftet i 49 kg klassen. 6 godkjente løft og endte opp med 27 kg i rykk og 37 kg i støt, noe som tilsvarer hele 8 kg økning i personlige rekorder og dette ble kronet med gullmedalje i klassen.

Neste relativt ung Hitraløfter Anders Lysø Slettvold løftet i 67 kg klassen. Han gjorde 31 kg i rykk og 47 kg i støt og til sammen 6 kg økning i hans personlige rekorder. Anders fikk sølvmedalje i sin klasse.

Gullmedaljen ble også vunnet av en Hitraløfter, Tomack Sand som løftet veldig godt og endte opp med 65 kg i rykk og 85 kg i støt. Dette er en resultatforbedring på 4 kg totalt.

I vektklassen 73 kg hadde vi også 2 utøvere.

Rene Djupå som er på samme alder som Tomack løftet seg til en sølvmedalje med 64 kg i rykk og 75 kg i støt, hele 6 kg i ny personlig rekord totalt i begge øvelsene.

Gullmedaljen i 73 kg Gullmedaljen i denne vektklassen samt prisen for beste løfter ungdom menn gikk ikke uventet til Rasmus Heggvik Aune som er i veldig god form for tiden. Rasmus endte opp med 100 kg i rykk og 134 kg i støt. For ungdom menn er dette i tillegg til ny regionrekord i støt og sammenlagt, også ny norsk rekord i støt på hele 4 kg og ny norsk rekord sammenlagt med 6 kg. Han var 2 kg unna den norske rekorden i rykk.

Fjerde og siste pulje bestod av senior menn og Hitra Vektløfterklubb hadde 3 utøvere som kjempet om medaljene.

I vektklassen 81 kg løftet Marius Haranes som endte opp med 88 kg i rykk og 102 i støt. Dette er ny pers i rykk men litt under hans personlige rekord i støt. Det holdt allikevel til gullmedalje i klassen. Remy Heggvik Aune løftet i 89 kg klassen og endte opp i rykk med 113 kg og i støt med 152. Dette er ny pers i rykk med 1 kg og tangering i støt. Remy fikk gullmedalje i denne vektklassen samt prisen for beste seniorløfter.

I 102 kg klassen hadde vi også en utøver.

Mikal Akseth løftet 121 kg i rykk og 150 kg i støt og fikk en velfortjent gullmedalje i denne vektklassen. Resultatene holdt også til nye regionrekorder i både støt og sammenlagt.

Et meget vellykket mesterskap både arrangementsmessig og resultatmessig for veldig mange utøvere.»

Rasmus Heggvik Aune(i midten) er i veldig god form og tok gullmedaljen i sin klasse og Tomack Sand i sin.
Marius Haranes til høyre tok ny pers.
Remy Heggvik Aune (i modten) vant gullmedalje i sin vektklasse samt prisen for beste seniorløfter
Rene Djupå (til venstre) fikk ny personlige rekorder.