Kampen Jenter 16-laget til Frøya Fotballklubb spilte mot Sverresborg i dag, er den første aldersbestemte fotballklubben Frøya FK har deltatt i. Ifølge klubbens sportslige leder Stig Halvorsen var det et damelag for en del år tilbake, men dagens kamp er altså den første seriekampen der klubben stiller med yngre spillere. Kampen kommer som et resultat at at klubben har satset bevisst på å rekruttere også jenter til fotballen de to-tre siste åra.

Kampen ble spilt på Havstein i Trondheim. Og ikke bare skrev jentene lokal fotballhistorie; de åpnet også godt og scoret det første målet ved Ina D. Men Frøya-jentene ble litt for opptatt av å feire den flotte starten at Sverresborg utlignet til 1-1 rett etterpå. Sverresbort gikk til pause med ledelse 2-1, som de økte til 3-1, før Frøya satte inn kampens siste mål. Sluttresultatet ble altså 3-2 til hjemmelaget.

-  Ken har gjort en kjempejobb i vinter og det blir morsomt å følge disse jentene utover sesongen.   Utrolig morsomt at vi endelig har fått på plass jentelag i klubben og på tirsdag skal Jon Frits sine jenter i aksjon i J 13-serien, sier Stig Halvorsen.

Søndag er det de voksne mannfolka som åpner sesongen. Og ikke mot hvilken som helst motstander heller. Tiller 2 kommer til Nabeita klokka 15.

- De er en av opprykksfavorittene og vi forventer en tøff kamp, sier Halvorsen om A-lagets sjanser.