Ruth Myrseth med hesten Red Hot Chili Peber, Agnes Eidsvaag med Blakkas Troy og Vilde Glørstad med SLT Quanta Namera deltok i helga i stevnet Hestehoven på Øysand. Lørdag ettermiddag gikk Ruth og Red Hot Chili Peber helt til topps i sin klasse.

- Førsteplass til Ruth og Chili i klassen LA ponni kategori 2, forteller Vilde Glørstad til lokalavisa, som samtidig legger til at Agnes og Blakkas Troy også har gått en god runde. Og søndag fulgte unge Ruth opp med en ny, god plassering, da hun fikk 2. plass.

Agnes Eidsvaag

De tre jentene fra Hitra og Frøya var spente før avreise, men sa til lokalavisa at de håpet på fine runder i stevnet.

- Vi har lenge gledet oss til det første utestevnet! Det blir liksom en spesiell stemning selv om det ikke alltid er særlig til vårvær, fortalte Glørstad. Ekstra spente er de også fordi treneren ikke var med på turen.

- Siden det er første gang vi drar uten treneren vår, Janniche Lund-Teigås, er vi litt ekstra spente. Det er også første gangen Agnes og Blakkas Troy - eller Tore, som vi kaller ham - deltar sammen, og første gangen for Tore på seks år, fortalte hun fredag. Det hele gikk bra, og trekløveret takker Victoria Paulsen så mye for hjelpa i helga.

- Agnes og Tore hadde en fin runde i 60 cm. Jeg hadde også noen fine runder med en hest som har gjort mye bra, rapporterer Glørstad.

Vilde Glorstad og Cuanta Namera

De lokale rytterne sesongdebuterte i mars. Da deltok fire ekvipasjer fra Stall SLT på Frøya på sprangridningsstevne på Bratsberg. Astri S. Lorentsen red landstevne på lørdag, mens de tre øvrige, Ruth Myrseth, Victoria Paulsen og Vilde Glørstad i tillegg red kvalifisering til Norgescupen på søndag. Alle fire var da veldig godt fornøyde med egne resultater. Vilde Glørstad red med sitt lag Trøndelag hestesportklubb, som kom på andreplass i kvalifisering for 3. divisjon i Norgesserien.

Øyværingene reiste fredag
Agnes Eidsvaag