For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Ole-Magnus Strand

Alder: 19

Bosted: Hestvika

Idrett: Vektløfting

Meritter: Gullmedalje i NM for ungdom 2014

Sølv i nordisk mesterskap 2015

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

Det må være å få vært med i nordisk mesterskap og ta sølvmedalje. Det gir en god følelse å være ferdig og få vite plasseringen din. Det som er mest kjekt er når trener, Ivar Kværnø, er fornøyd med innsatsen min.

Hvilke målsetninger har du framover?

Jeg vil gjøre det bra og slå mine personlige rekorder på senior-NM i februar. Vektløftinga er mest en hobby, men det hadde vært moro å tatt noen gull-medaljer i NM.

Hvor mye trener du?

Jeg trener 4-5 økter i uka i vektløfterhuset på Sandstad. I tillegg prøver jeg å få inn ei økt med løping, så vanligvis blir det til sammen seks økter i løpet av uka. Alle kan bli gode i vektløfting, men ikke alle kan bli verdensmestere. Det er en idrett som passer for både de som er kraftige, og de som er spinkle siden den er delt opp i vektklasser.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

Jeg er veldig interessert i treninga og har ikke gått lei. Fysisk sett har jeg vært litt kraftig for alderen og det har vært både en fordel og en ulempe. Det positive med det var at jeg var sterkere enn andre på samme alder. Det negative er at man må ha god fleksibilitet og den er dårligere hos meg. Fokuset på trening har derfor vært å bedre teknikken, og øke mobiliteten. Trenerne mine, Ivar Kværnø, John Birger Brevik og Kristian Ulvan, har vært avgjørende for meg. Uten de hadde det ikke vært noen klubb.

Hva motiverer deg?

Min største motivasjon er at jeg synes det er gøy. For min del har fokuset aldri vært at jeg må trene for å vinne. Gode rutiner gjør at jeg kommer meg på trening og treningskamerater er viktig. Det er litt kameratslig konkurranse innad i klubben med to som er jevngode med meg, men det er bare artig.