Tirsdag kveld hadde Frøya FKs seniorlag en solid treningsøkt. Der var også den tilbakevendte treneren Ketil Fjæran (50).

Ketil er opprinnelig fra Ranheim og har trent seniorlaget på Frøya tidligere, i perioden 2005 og ut 2008.

- Den gang, søkte jeg på en ledig stilling som gikk ut på å være kombinert A-lagstrener og gymlærer ved Frøya videregående skole.

Da han tok over Frøya i 2005, lå laget an til nedtrykk i 4. divisjon, forteller den idrettsutdannede treneren.

Med Fjæran ble det til sammen tre andreplasser på seniorlaget og året etter at han dro, rykket laget opp til 3.divisjon.

Datter med svart belte i Taekwondo

Siden 2008 har Fjæran vært trener for Buvika i to år, forteller han, og ellers har han fortsatt som trener for forskjellige lag, men ikke med noe fast engasjement.

Fjæran er far til fire og alenepappa til ei datter på elleve år, som forøvrig har svart belte i Taekwondo (WTF) og har langt flere treningstimer enn guttene på Frøyas seniorlag i løpet av ei uke, smiler Fjæran.

- Å følge opp datteren både privat og i treningssammenheng, er noe av det som har tatt mye av min tid de siste årene.

Ketil Fjæran ledet Frøya til opprykk da han var her som trener sist gang.

Har lengtet tilbake

Siden Ketil forlot Frøya, har han holdt kontakt med øyregionen, forteller han.

- Når man flytter til ei så herlig øy som Frøya og bor her i 3 og 1/2 år, da blir man kjent med mange. Jeg har hatt god kontakt med Frøya FK og Stig Halvorsen siden den gang.

Trivselen var høy sist han bodde her, påpeker Fjæran, - og når det er noe man liker godt, så lengter man gjerne tilbake til den tiden. Det er grunnen til at jeg har kommet igjen.

Ketil forteller at han har fulgt med Frøyas seniorlag siden han forlot øya og at han i fjor var på en del av kampene deres.

Krevende å få samkjørt laget

- Jeg har min egen måte å tenke fotball på. Jeg har en veldig offensiv stil og en annen spillefilosofi enn for eksempel i fjor, uten at det skal være til forkleinelse for den tidligere treneren, for han var dyktig, sier Fjæran.

- Det er et veldig ungt lag på Frøya i år, og det vil nok ta litt tid for spillerne å absorbere det jeg står for og det jeg lærer dem.

I tillegg har man andre utfordringer her, som man ikke har i byen, legger han til. - Det krever sitt å få samkjørt laget, når spillerne er fordelt på to steder, Frøya og i Trondheim, derfor blir det en del helgesamlinger. Så langt har de rukket å gjennomført 6-7 av dem allerede.

Trener Ketil Fjæran har en annen spillefilosofi enn for eksempel i fjor, forteller han.

Spillere med høye ambisjoner

- I spillersamtalene har spillerne uttrykt at de har høye ambisjoner på vegne av seg selv, forteller treneren.

- Vi har laget oss en sportsplan, og der har vi satt som mål at vi skal ligge på øverste halvdelen av tabellen i år.

Frøya FK under tirsdagens trening.

Årets sesong for Frøyas seniorlag, skulle egentlig ha startet nå på lørdag med hjemmekamp mot Buvik 2, men Buvik klarte ikke å stille lag og dermed er kampen avlyst, forteller sportslig leder i Frøya FK, Stig Halvorsen torsdag formiddag.

Dermed er trolig Frøya allerede sikret tre poeng før seriestart, selv om laget heller skulle spilt kampen, sier Halvorsen.

- Det kommer til å kreve kontinuerlig innsats fra alle mann

Lars Christian Larsen (39) er seniorlagets hjelpetrener denne sesongen. I tillegg må han belage seg på at det nok blir litt spilletid i år, forteller Lars Christian, selv om han egentlig la fotballskoene på hylla etter fjorårets sesong.

Hjelpetrener Lars Christian Larsen.

Ønsker å kjempe i øvre delen av tabellen

- Stort sett er det de samme spillerne på laget i år, som i fjor, forteller Larsen. I tillegg er det er par spillere som har vært i miljøet tidligere, som er tilbake igjen i år.

- Sist sesong kranglet vi oss mot nedrykk og det var ikke behagelig. Nå vil vi snu dette til å gjelde øvre delen av tabellen i steden for og det har spillerne våre gitt uttrykk for at de ønsker.

Skal de klare å bli blant de 4-5 sterkeste lagene i puljen sin i fjerdedivisjon i år, krever det kontinuerlig innsats fra alle mann, slår hjelpetreneren fast.

Ser frem til samarbeidet

Lars Christian forteller at han har treningerfaring fra før, blant annet har han steppa inn en del som trener på seniorlaget tidligere.

I år er det også ny hovedtrener på plass og Larsen ser frem til å samarbeide med han, - jeg er spent og gleder meg til å trene Frøyas seniorlag sammen med Ketil Fjæran. Ketil er tydelig på hva han vil. Han er god med spillerne, engasjert og drivende, så Ketil blir en bra kar å få til Frøya FK, slår Larsen fast.