Tour de Frøya har i løpet av de siste timene rundet den tidligere deltakerrekorden. Lørdagens ritt har nå passert hele 850 deltakere og er også på god vei mot 900 startende. Det gjør sykkelrittet til et av tidenes største sportsarrangement på Frøya og Hitra, uansett sportsgren. (Trolig er det kun Frøya ILs turnstevne i 2002 som overgår i antall deltakere).

- Det er helt fantastisk, sier rittsjef Nils Jørgen Karlsen til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Responsen fra sykkelmiljøene rundt om i Midt-Norge er fantastisk bra. Og veldig mange lokale syklister og bedrifter har meldt seg på, sier Karlsen ca ett døgn før det hele braker løs.

VIDEO: Følg 2013-rittet fra sykkelstyret

Fortsatt mulig å melde seg på

Fortsatt er påmeldinga åpen for syklister som bestemmer seg nå i siste liten. Karlsen sier Tour de Frøya-staben har apparat til å ta unna enda flere. 900 er satt som maks-antall i år.

SE HELE DELTAKERLISTA på Tour de Frøyas hjemmeside (Mitt lag)

- Nærmer vi oss 900 vil det utfordre oss på en del praktiske ting. Husk at alt skal skje på utrolig kort tid; Første pulje sendes ut kl. 13, siste pulje går ut mellom halv to og to. Og da er det ikke mange minuttene før de første kommer i mål igjen, sier Karlsen.

Veldig mange i sving

Et stort apparat har i måneder forberedt denne helga. Først lørdag morgen vil løypa bli skiltet og start- og målgang bli organisert i Sistranda sentrum. I tillegg er grendalagene rundt løypa oppfordret til å lage liv og røre i en egen konkurranse om å få "Beste liv rundt løypa"-prisen.

- Det er et veldig stort apprat i gang, jeg har ikke tallet foran meg akkurat nå. Men jeg ser at dugnadsånden lever i aller høyeste grad. Vi har folk som bemanner det som ska bemannes. Det er mye folk i sving, som har sine oppgaver... Tour de Frøya har opparbeidet et en arrangørkomteptanse som også er helt fantastisk, sier Karlsen, og nevner en rekke praktiske gjøremål som skjer nå i innspurten av forberedelsene.

LES OGSÅ: Praktisk info om trafikkavviklinga

- Vi har til og med vært rundt løypa og på egen hånd lagt i asfalt på en del huller, i tillegg har Mesta vært en runde. Det er sånne ting vi gjør for å gjøre det sikrere og for å få et bedre arrangement. Vi håper også grendalagene stiller opp mannsterke rundt øya og heier fram deltakerne, sier Karlsen.

Kanskje ryker løyperekorden

Klokka 18 i dag åpner sekretariatet hvor deltakerne kan få sine startnummer og en del praktisk informasjon. Arrangøren venter både mosjonister som vil ha en fin tur rundt Frøya, og syklister med rekord i blikket.

- Vi har ei gruppe syklister som mener det skal være mulig å slå rekorden på 1.03. Værmessig lover det bra, med lite vind, så det skal bli spennende å se, sier Karlsen.