MMA er en kampsport der man bruker spark, slag, kast og kamp på bakken.

Hitra MMA så dagens lys i fjor da Kai Stefan Bremnes sammen med fire andre med interesse for kampsport begynte å trene MMA. I september ble klubben formelt stiftet, og i januar kunne man invitere til det første nybegynnerkurset.

Siden den gang har utøverne møttes til jevnlig trening tre dager i uka i gymsalen ved Fillan skole. Klubben har i dag ca. 25 medlemmer.

Sport for alle

Trener Kai Stefan Bremnes forklarer hvorfor han ble med å starte Hitra MMA.

– Da jeg bodde i Trondheim, holdt jeg på med kickboksing i fire år samt en periode med brazilian jiu jitsu. Derfor var det naturlig å fortsette med kampsport her på Hitra. MMA er i sterk vekst og passer for alle. Dermed så Hitra MMA dagens lys, forklarer Bremnes, som har Andreas Jørandsen med seg som hjelpetrener.

De to presiserer at alle kan være med på MMA.

–  Vi har medlemmer fra 16 til 36 år, også kvinner. Her er alle velkommen. Treningen blir selvfølgelig tilpasset nivået til utøverne, forklarer de to trenerne som poengterer at de tilbyr MMA-trening under trygge forhold. Det trenes hovedsaklig på teknikker tatt fra kickboxing, inkludert lavspark, knær og brazillian jiu jitsu, som er en kampform som foregår mest på bakken.

LES HELE ARTIKKELEN I HF TORSDAG 16.MAI 2013

eller kjøp avisa som PDF HER