Preben Øien fra Dolmøya er hentet opp i A-lagstroppen til Ranheim IL foran kommende sesong i 1. divisjon. 19-åringen har de siste årene spilt på keeper-plassen i rekruttgruppa til klubben, hvor han sist sesong spilt 18 kamper. Før Ranheim i 2013 kom unggutten fra spill for aldersbestemt i Hitra FK og aldersbestemt og seniorlaget til Frøya FK.

- Det er veldig artig. Jeg må si jeg er veldig takknemlig for at det nå er jeg som har fått sjansen, sier Øien til Ranheims hjemmeside i ettermiddag. Klubben skriver at Øien nå er hentet opp på fast basis i A-troppen hvor han må kjempe om spilletid i OBOS-serien.

Vil merke tempoforskjell

- Den største forskjellen på senior og rekrutt er nok tempo. Alt man foretar seg må skje raskere. Man merker at man ikke får den lille ekstra tidelen i valgene sine, samt at man alltid må jobbe for å være orientert i forkant. Målet mitt er å prøve og ta til meg all den læringa jeg kan få, slik at jeg kan utvikle meg for hver dag som går. Lagets mål bør være å bygge videre på de gode opplevelsene fra høstsesongen i fjor, og gjør vi det, tror jeg vi kan komme i posisjon for kvalikspill også neste år, sier Øien til klubbens hjemmeside.

Ranheim ble sist sesong nummer seks på tabellen i 1. divisjon.

Talent

Preben Øien har i flere år vært blant øyregionens aller største fotballtalenter. I 2012 ble Øien tildelt Frøya FKs spesialpris under den årlige tildelinga av Salmars talentpriser.

- Spesialprisen går til en spiller som gjennom mange år og utallige timer på gressbanen har utviklet seg til å bli et av de største – om ikke det største – talentet her ute i nyere tid, uttalte juryen den gang.

- Han har sammen med sine foreldre trent systematisk både før og etter organiserte treninger samt kjørt land og strand for å hente nye impulser. Dette har resultert i mange sonesamlinger og regionsamlinger opp gjennom årene. Han er for tiden vårt førstevalg som keeper i 3. divisjon og det i en alder av 16 år!  Han er et forbilde for alle med ambisjoner og viser at med vilje, tålmodighet og seriøs trening så vil man nå langt. Vi håper og tror at dette bare er starten på en lang og spennende karriere og ønsker ham all mulig lykke til videre, uttalte juryen.