Igjennom SalMar Akademiet får unge spillere vist seg fram på Hitra på lørdag og Frøya på søndag. På den måten får flest mulig tettest mulig oppfølging og mulighet til å vise seg fram. - Det blir kjempespennende å se på talentene her, så får vi komme tilbake til nivået deres etter helga, etter at jeg har fått tatt en nærmere titt, sier faglig leder hos akademiet, Andrea Loberto, til Hitra-Frøya. Loberto, som tidligere var med på å utvikle talenter som Harmeet Singh, Mohammed Fellah og Håvard Nielsen i Vålerenga, får i tillegg selskap av toppspillerutvikler Trond Henriksen og RBK-ambassadør Jon Møkkelgård, for å se på talentene.

- Kan ikke sitte på ræva

I helgas samlinger skal ungdomslagene med spillere fra G14 og G16 bli trent av Loberto og Henriksen.  - Dette er jo en kjempestor mulighet for lokale spillere til å få kjenne på nivået og for å få opp treningsviljen i øyregionen. Man blir jo ikke bedre i fotball av å sitte på ræva, sier daglig leder i Frøya Fotballklubb, Solveig Ingeborg Gaasø. - Det er derfor kjempeflott at vi og Hitra får denne muligheten gjennom SalMar Akademiet, legger hun til. Det blir også arrangert et trenerforum, der de lokale trenerne skal få innblikk i RBKs treningsmetoder.  - Det blir viktig også for trenerne å se hvordan de ligger ann i forhold til en stor og profesjonell klubb som Rosenborg, sier Gaasø.  - Hva kan RBK-trenerne lære fra dere? - Jeg tror det alltid er viktig å ha bakkekontakt uansett hva man gjør. Selv om ikke alle hos oss har like mye skolering som deres trenere, sitter de med en god del livserfaring og godt humør. Det er alltid er viktig i fotball hvor mennesker er involvert og skal motiveres, sier hun.

Skal ha flere trøndertalenter

Rosenborgs samarbeid med Hitra og Frøya strekker seg over de neste tre årene, men kan også forlenges med ytterligere tre år. - Samtidig vil vi få mye større mulighet til å reise ut i distriktet for å følge opp. Noe som er helt i tråd med vår ambisjon, uttalte sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, til Adresseavisen da avtalen mellom SalMar og RBK ble kjent. - Målet med avtalen er at SalMar bidrar til at flere trønderske talenter skal komme seg gjennom nåløyet og inn på a-laget, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til RBKs hjemmeside. I tillegg til helgas samling skal det være fire samlinger for noen utvalgte 15-16 åringer fra Hitra og Frøya. Også Kil/Hemne er invitert til å bidra. Totalt er det snakk om 20-24 spillere fra klubbene som RBK skal følge med på.

Første samling som er foreslått, er lagt til lørdag 24 mai på Hitra Idrettspark.

Hitra FK gutter 19.
RBK-trenere skal gi både spillere og trenere faglig påfyll. (Foto: Frøya FK.)