Gjennom flere år har det vokst fram et sykkelmiljø på Ut-Hitra. Mange sykler - og mange i bygda stiller opp og heier fram sine sambygdinger.

Odin Rømuld Øverland, 16 år og fra Melandsjø, har i flere år vist sine kvaliteter i flere sykkelritt. Både i 2012 og 2013 i Hitrarittet viste unggutten gode takter. Det er også godt å ha en far som også deler interessen for sporten, og det er godt å ligge på hjul bak en solid rygg.

Nå er det like før det braker løs på Frøya med Tour de Frøya. Den store forskjellen i år er at far får være med på en rolig økt.

Odin har klare ambisjoner med sykkelsporten. Sist helg var han med på Hommelvikrittet hvor han fikk en fin sjetteplass. Men i helga på Frøya stiller han i mosjonsklasse på grunn av sin unge alder.

– Jeg har syklet rundt Frøya før, men da ble det punktering og mye styr, så i år blir det bedre, sier Odin.

To sykkelvenner

Den gode og nye naboen Christoffer Bremvåg, 24 år, har nettopp flyttet til Melandsjø og deler både sykkelinteresse. Begge sykler nå for Gauldal Sykkelklubb.  Christoffer har tidligere drevet med langrenn, men de siste fire fem årene har det vært sykkel. Han har som mål å forsvare seieren på Frøya i fjor.

– Så det har vært fint å ha med Odin i det feltet, sier Christoffer Bremvåg.

Guttene som trener sammen har håp om at regelverket til Tour de Frøya kan forandres slik at det har vært mulig for oss å stille sammen i turrittet. Norges Sykkelforbund har åpnet for at 16-åringer kan stille i racerklassen i turritt.

Det har vært en fordel for Odin at han som er i starten av en lovende karriere har kommer ut av mosjonsklassen, sier Christoffer Bremvåg.

Odin og Christoffer vil satse spesielt på sykkel, og håper på at det blir flere som vil være med på satsingen.

– Det er et godt miljø i Gauldal Sykkelklubb og der har vi god støtte og blir med på mange ritt gjennom sesongen. Neste blir i Gauldalen. Det er et todagersritt som vi ser fram til, sier de to.