Svømmehallene på Frøya og Hitra har i vinter hatt en konkurranse gående, der målet har vært å få folk mer aktive. Konkurransen er en del av Norges Svømmeforbunds årlige mosjonskampanje ”Svøm langt - destinasjon Kreta”, der totalt 230 svømmehaller er med i kampanjen.

Nå er de lokale premiene trukket ut blant deltakerne. Ved oppsummering viser det seg at nøyaktig like mange har deltatt på begge øyene, 41 svømmere på Hitra og 41 svømmere på Frøya. Etter en tur i svømmehallen har deltakerne registrert antall svømte meter. Barn som har svømt over 2.500 meter og voksne som har svømt over 10.000 meter, har vært med i trekninga.

Vinnere Frøya:

Barne-klassen: Eskil Furberg Hoff, Dyrvik, har svømt 10.750 meter.

- Dette syns jeg er kjempebra av en 11-åring, sier daglig leder Olav Raanes i Frøya kulturhus.

Voksen: Lene Skarsvåg, Dyrvik, har svømt 15.600 meter

Vinnere Hitra:

Barne-klassen: Jan Erik Veltrup fra Sundlandet har svømt 2.500 meter

Voksen-klassen: Sølvi Maria Engvik (Sandstad) svømte hele 76.000 meter.

- De lokale vinnerne har sjansen til å vinne tur til Kreta, sammen med vinnerne fra resten av svømmehallene i Norge. I tillegg får de lokale premier og diplom, forteller Ann Kristin Kjerringvåg Willmann ved Hitrahallene.

- Jan Erik Veltrup vant weekendopphold for to personer på Thon hotell i Norge. Norges Svømmeforbund har trukket ham som en av vinnerne. Så det lønner seg å være med på kampanjen, legger Kjerringvåg Willmann til.

Fornøyd med deltakelsen

Olav Raanes, som administrerer svømmehallen på Frøya, er godt fornøyd med deltakelsen dette første året kampanjen er gjennomført her.

- 41 deltakende og en god spredning i alder er vi fornøyd med. Det var imidlertid ingen deltakere i ungdomssjiktet 14-26 år, heller ikke på Hitra. Men dette er en målgruppe som er veldig engasjert innenfor håndball, fotball og turn, så det er kanskje ikke så unaturlig, sier Raanes.