Laksegiganten på Frøya og fotballstorheten i Trondheim presenterer i dag overfor Adresseavisen Rosenborgs ungdomsavdeling, som fra nå heter Salmar-akademiet.

RBK og Salmar ASA er enige om en treårs-avtale, og avisa erfarer at den er verdt rundt 5 millioner kroner årlig. Men dette beløpet vil ingen av partene bekrefte.

Avtalen gjør det mulig for RBK å utvikle satsinga på unge, trønderske talenter.

- Vi ønsker flere og bedre trøndere spillere på a-laget, og med dette samarbeidet har vi alle tiders mulighet til det. Vi vil sette større fokus på individuell spillerutvikling så ungdommene har større ferdighetsregister den dagen de eventuelt tar steget opp til A-laget, sier sportslig leder Erik Hoftun til adressa.no

Salmar-gründer Gustav Witzøe sier han ble tent av ideen bak «tilbake til røttene»-prosjektet, og at RBK i enda større grad ønsker å bli en regionsklubb.

- Vi mener at vi som en betydelig næringsaktør i regionen har et ansvar i forhold til det. Gjennom et slikt akademi tror vi det blir enklere å få frem talenter som vil noe. Fotballen har utviklet seg, og spisskompetanse er veldig viktig. Det er ikke bare å løpe, men mye mer. Og det vil et akademi kan hjelpe spillerne med, sier Witzøe, som selv har en aktiv fotballkarriere bak seg.

- Samtidig vil vi få mye større mulighet til å reise ut i distriktet for å følge opp. Noe som er helt i tråd med vår ambisjon, sier Hoftun.