I år stiller Frøya FK med to lag på Norway Cup - gutter 14 og juniorlag. Med spillere, foreldre og lagledere blir det til sammen hele 60 frøyværinger som lørdag morgen vender snuta mot hovedstaden.

Stig Halvorsen er trener for juniorlaget og forteller at konkurransen på Ekebergsletta er viktig for samholdet og gløden i laget.

- Norway Cup er for mange sesongens høydepunkt. Det ses fram til en uke med god fotball og mye sosiale aktiviteter. Vi håper at spillerne kan ta med seg dette når de starter høstsesongen, sier Halvorsen.

- Det er veldig bra at vi i år stiller med to lag, det gir en litt annen dimensjon på hele turen. Jeg tror alle gleder seg veldig mye, sier Halvorsen til lokalavisa rett før avreise.

Også Hitra FK stiller lag i verdens største fotballturnering i år. Gutter 16-laget startet i kveld, fredag, på turen til Oslo. 19 spillere og tre voksne er med.

- Det er første gang at akkurat disse gutta er med på noe så stort. De har trent intensivt hele sommeren og gleder seg veldig, forteller trener Roger Sørensen. Hitras lag har ambisjoner om å nå mellomrunden, og det har vært stor spenning i laget fram til avreise-datoen, ifølge treneren.