Christer Basma sitter i juryen som skal plukke ut vinneren av prosjektstøtte til en trøndersk klubb.

Canal Digital, hovedsamarbeidsparter for Tippeligaen og strategisk samarbeidspartner til Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund, fortsetter i år sitt samfunnsprosjekt «Gir Tilbake», forteller partnerne i en pressemelding. Formålet med prosjektet er å støtte dedikerte fotballprosjekter som er rettet mot barn og ungdom.

Alle fotballklubber i Trøndelag er nå invitert til å søke på prosjektstøtte for opptil 50.000 kroner. Midlene skal tildeles klubber eller lag som trenger et ekstra løft i arbeidet med barne- eller ungdomsfotballen.

Inspirasjon

I juryen som skal plukke ut hvem som får tildelt penger sitter tidligere RBK-spiller Christer Basma. Han jobber nå som trener og spillerutvikler i Trøndelag Fotballkrets, og har fått et godt innblikk i breddeklubbene i trønderfylkene.

- Det er flott at penger også går til breddeklubbene og ikke bare toppidretten. Det har vært en inspirasjon for meg å jobbe tett med breddeklubbene og se den jobbe som gjøres der. Jeg oppfordrer alle klubbene til å søke prosjektmidler. Det er ikke noe tiltak som er for lite og det er enkelt å søke, sier Basma.

- Kan utrette mye

Søknaden må inneholde begrunnelser for hvorfor prosjektet trenger støtte og søknaden bør inneholde et bilde som illustrerer hva det søkes støtte om.  De siste årene har Canal Digital støttet nye ballvegger, innkjøp av nytt treningsutstyr, utbedring av klubbhus og baner og realisering av fotballcup.

- 50.000 kroner høres kanskje ikke så mye ut, men det kan man utrette veldig mye for ute i de ulike breddeklubbene. Vi ønsker søknader til alle typer fotballprosjekt velkommen, men det gjelder å være raskt ute. Søknadsfristen går ut snart, sier Basma.

En egen jury med representanter fra Trøndelag fotballkrets, Rosenborg, NTF og Canal Digital vil kåre vinneren. Søknad med begrunnelse, kontaktperson og et relevant bilde sendes til girtilbake@canaldigital.no innen 25.mai.