Med to landskamper for Litauen, sju kvalifiseringskamper til Champions League og sju kvalifiseringskamper i Europa League, har 30-åringen Mindaugas Grigalevicius en imponerende CV. I helga scoret spissen med artistnavnet «Zuva»sine to første mål for Frøya da de slo Tynset i 3. divisjon.

- Snakk om innertier. «Zuva» har et veldig høyt maksnivå, og ville helt sikkert ikke gjort seg bort i Ranheim. Han hadde ikke spilt kamper på flere måneder før han kom til oss, men nå begynner det virkelig å løsne, sier lagleder Stig Arve Halvorsen til adressa.no.

Tidligere sesonger har klubben brukt penger på å hente utenlandske spillere. Blant annet har flere sør-amerikanere hevet lønn fra øy-laget. Den tida er forbi.

LOKALAVISA FØLGER FRØYA FK LIVE: Se fyldig kampreferat her

- Vi hadde bestemt oss for å slutte å hente spillere, og i stedet satse på våre egne. Men i sommer mistet vi åtte mann, og trengte folk. En litauer som tidligere stod i mål for oss tipset om noen kamerater som jobbet på Salmar som kunne tenke seg å være med. Om lag ti prosent av arbeidsstokken her ute er utlendinger, og vi hører ofte om gode fotballspillere blant dem. Denne gangen viste det seg virkelig å stemme. Det er egentlig litt skjebnens ironi at spillere av dette kaliberet havner i klubben nå når vi ikke selv aktivt leter i markedet, sier Halvorsen.