Daniese Sæther ville forsvare gullet hun tok i fjor, men måtte konkurrere i vektklassen over sin egen. Det var en tøff kamp siden motstanderen var både tyngre og lengre, men en bronsemedalje ble det på henne.

- Jeg synes Daniese gjorde en kjempeprestasjon, sier lagleder Jens Christian Reberg.

Anita Reitan var beskjeden da hun kom til Bergen og målet var å få en god plassering. Hun hadde ingen grunn til å være beskjeden for hun kommer hjem med både en sølvmedalje i og en bronsemedalje i kofferten. Sølv tok hun i sparring og bronsemedalje i mønster.

Spennende kamper

Reberg får ikke fullrost Andželika Andruškaitė innsats på matta. Hun gikk runde på runde og med ekstraomganger. Det var jevnt gjennom kampen og Andželika tok en velfortjent sølvmedalje.

- Andželika har både styrke og kjapphet. I tillegg er hun utrolig myk så når motstanderen tror hun kommer med et spark i mageregionen senker hun guarden, men Andželika får inn et kraftig spark mot hodet.

David Meland Bremnes og Hans Kristian Vie ble slått ut i første runde. David hadde overtaket på motstanderen helt til det var 20 sekunder igjen av kampen. I løpet av et sekund skjedde det noe som førte til at motstanderen fikk overtaket og vant til slutt kampen.

Daniese vil ha kongepokalen

Målet til utøverne var å dra til Bergen, gjøre sitt aller, aller beste, ha det moro og lære av erfaringene de har gjort seg. De er stolte av å representere Frøya, og industrien som har gjort at det er mulig for utøverne å delta i NM, forteller treneren.

- Vi har noen veldig gode sponsorer og vi er veldig takknemlig for all hjelp og støtte vi har fått, sier Reberg.

Neste års NM arrangeres i Molde og utøverne har lyst på revansj. Daniese ønsker ifølge treneren å satse mer på mønster neste gang, og har et ønske det kommer til å bli beinhardt å innfri. Hun har lyst til å ta med kongepokalen hjem.