Mia Hjertås fra Hitra tok andreplassen i Norges største fitness-konkurranse. Hjertås har hatt en eventyrlig framgang og vært blant topp tre i alle konkurransene hun har deltatt i.

Tre uker etter sin debut i Sandefjord Open, der hun tok en tredjeplass, sto Hjertås på scenen i Oslo konserthus i helga. Helga før vant hun førsteplassen i Kaliber Open. 300 deltakere fra åtte nasjoner var samlet i Oslo for å konkurrere om hvem som har den beste fysikken.

- Det har gått over all forventning. Etter førsteplassen i Kaliber Open i Trondheim følte jeg meg egentlig veldig fornøyd og ferdig, forteller Mia.

Burger og milkshake

I Mia sin klasse var det mellom 12 og 15 deltakere. Målet til Mia var å komme til finalen, altså en av de seks beste. Da det skjedde var hun ekstatisk.

- Da de leste opp plasseringene og det ble klart at jeg fikk pallplass begynte jeg nesten å gråte, sier Mia.

Det første Mia gjorde etter konkurransen var å dra på restauranten Fridays. Der spiste hun burger og drakk milkshake.

- Det måltidet var helt euforisk, sier Mia.

Etter en streng diett i flere måneder vil hodet ha mest mulig mat, men siden magesekken har krympet er det ikke plass til all maten.

Mia er litt usikker på hvordan det blir framover. Det er enda ikke klart om det blir EM-konkurranse på Mia. Nå gleder hun seg mest til å komme ut av bobla hun har levd i den siste tiden der alt har dreid seg om trening, mat og hvile.

- Det skal bli godt å begynne å bry seg om vanlige ting igjen, og ha overskudd til andre ting, sier Mia.