Heidi Karlsen er alenemor og har både fulltidsjobb og helgejobb. Hun har aldri vært glad i trening, hun røykte, og hun spiste sjokolade hver dag. At hun skulle drive med idrett på konkurransenivå var verken noe hun eller andre så komme.

Men, da Heidi flyttet fra Frøya og til Trondheim for tre år siden, meldte hun seg inn på treningssenteret 3T. Hun deltok på en del fellestimer, men fikk aldri så veldig mye ut av det. Alenemammaen, som på den tiden hadde ei jente på tre år, fikk seg kjæreste som trente på Kaliber på Heimdal, og da ble det naturlig at hun også begynte å trene der. Slik ble Heidi interessert i trening og bodyfitness. Hun fant raskt ut at styrketrening var midt i blinken for henne. Da hun satt i salen og så på venner fra Kaliber delta i NM for nøyaktig et år siden, visste hun med en gang hva hun ville.

- Da jeg så Nora Sivertsen Mathisen og resten av jentene på scenen, og jeg selv satt i salen som publikum… Da skjønte jeg med en gang at jeg en dag skulle stå på den scenen selv. Det var akkurat som at det ropte på meg. Jeg måtte bare. Dit ville jeg. Det var ingen tvil overhodet, så da jeg kom hjem etter den helga i Oslo tok jeg kontakt med Gunnar Strand Jacobsen med en eneste gang. Og så var jeg i gang, forteller Heidi.

Coachen Gunnar Strand Jacobsen

Gunnar Strand Jacobsen ble dermed coachen hennes, og la opp både treningsplan og diett. Heidi hadde ingen problemer med verken å trene hardt eller mye, eller å legge om kosten til grønnsaker og proteinrikt kjøtt. Heidi taklet alt det. Det hun derimot ikke taklet like godt, var å gi slipp på sjokoladen.

- Det største problemet lå i å slutte å spise sjokolade. Jeg slutta å røyke samtidig også, og det var faktisk mye lettere enn å kutte ut sjokoladen. Jeg kødder ikke! Det var helt forferdelig. Jeg jobber jo på Nidar, så å ha sjokolade opp i trynet hver dag uten å kunne spise det… Det var jævlig. Jeg sprakk mange ganger, og har fremdeles sukkersug, sier Heidi.

Men coach Gunnar var, i tillegg til å motivere, støtte og veilede, behjelpelig også der.

- Jeg gikk til Gunnar for å få råd til hvordan jeg kunne bli kvitt søtsuget, og lurte på om han hadde et supertriks. Han svarte ”Ja, det har jeg. Det er faktisk et veldig godt tips. Slutt å spis sjokolade.” Det tipset var ikke akkurat det jeg ville høre, ler Heidi.

Fornøyd med debuten

Forrige helg debuterte Heidi, etter 1 år med trening og diett satt opp av Gunnar, i Norway Open. Hun stilte i klassen ”bodyfitness debutant, høy klasse”. Med 16 deltakere måtte ei jente elimineres før hun i det hele tatt fikk sjansen til å stå på scenen. Denne jenta ble ikke Heidi.

- Da jeg ikke røk ut først ble jeg kjempeglad! Bare å vite at jeg var god nok til å stå på den scenen var stort for meg. Jeg har ikke kommet i så god form som jeg burde, så for meg var det en seier i seg selv å ikke bli dårligst. 6 kom til finale, men jeg ble ikke en av dem. Jeg tror allikevel jeg var den som gliste mest på scenen, og min 6 år gamle datter var den som ropte høyest i salen. Hun støtter meg veldig, og det er beundringsvedrig av en seksåring, sier Heidi.

Norgesmesterskap lørdag

I morgen, lørdag, står Heidi på scenen igjen. I helgen arrangeres det norgesmesterskap i Oslo konserthus, og selv om Heidi ikke har forhåpninger om verken premiering eller finaleplass, så skal hun ha det gøy.

- Jeg vet at jeg ikke er i så god form som jeg burde være, så for meg handler det kun om å få erfaringa og kose seg på scenen. Og det skal jeg gjøre. Så blir det middag med venner og familie etter konkurransen, og på søndag blir det nok litt godteri også. Når jeg og kjæresten kjører hjem på søndag så skal jeg ligge i fosterstilling med bulende mage. Jeg skal være så mett at det gjør vondt. På mandag er det tilbake på Kaliber igjen. Da er det tilbake til hverdagen med hard og tung styrketrening og sunn mat, smiler fitnessjenta.