Aaron Johnsen i rykk
Mari Letnes i med støt i sitt første stevne
Runar Klungervik med personlig rekord i støt på 111 kg

Hitra vektløfterklubbs julestevne i eget klubbhus på Sandstad ga flere nye personlige rekorder og gode signaler fram til både Nordenfjelsk mesterskap og Norgesmesterskap for både junior og senior de neste 2 månedene.

Dette stevnet er en tradisjon og arrangeres derfor samme dag til samme tid hvert år. Stevnet startet på ettermiddagen. Flere tilskuere hadde funnet veien dit denne dagen, både foreldre, besteforeldre og andre interesserte. Arrangementet avsluttes med sosialt samvær, bespisning og premiering.

Debutanter

15 løftere i forskjellige alders- og vektklasser var påmeldt. 13 av disse deltok.

To deltok som nybegynnere i sitt første vektløfterstevne. Opp-rinnelig var det tre deltakere i dette interne nybegynnerstevnet med egen premiering, men en av dem hadde deltatt i stevne tidligere. Disse tre har gjennomgått en såkalt vektløfterskole, det betyr at de får opplæring i rykk og støt samt treningsmetoder og teknikktrening i forbindelse med rykk og støt. De får også opplæring i oppvarmingsøvelser og trening etter eget program som er laget for den enkelte utøver.

Første pulje bestod av seks deltakere, alle i klasse for ungdommer, derav 2 jenter og 3 nybegynnere i tillegg til 2 utøvere som har holdt på en god stund.

Det er bestandig morsomt når nye utøvere gjennomfører sitt første vektløfterstevne.

John Birger Brevik i Hitra Vektløfterklubb vil særlig fremheve Mari Letnes som etter relativ kort tid etter oppstart med innlæring av rykk og støt, allerede nå gjennomførte begge øvelsene med fin teknikk.

Ellers ble det personlige rekorder av de fleste i denne pulja.

NM-aktuelle

Andre pulje bestod av utøvere i både ungdom, junior og seniorklassen. Flere av disse satte også nye personlige rekorder, og flere av disse er aktuelle til å delta på NM for junior og/eller NM for senior om 2-3 måneder.

Runar Klungervik klarte personlig rekord i både rykk og støt, totalt 200 kg og 272,38 poeng.

Ole Magnus Strand fikk til sammen (etter ny personig rekord i støt), hele 286,47 poeng. For begge disse er det årsbeste rent poengmessing og lover godt for NM for juniorer i mars.

Stevnets beste i de forskjellige aldersklassene etter poeng ble Tina Marita Kværnø i ungdom kvinner. Ungdom menn ble vunnet av Kim Aleksander Kværnø. Blant juniorene ble Ole Magnus Strand beste utøver og seniorklassen ble vunnet av Kevin Lund.

NM for senior i februar

Vekltøfterklubben har 4-5 utøvere som er kvalifisert til NM senior som arrangeres i Trondheim i februar.

- Vi har forventninger til at flere av dem hevder seg der. Vi har særlige store forventninger til Kevin Lund som med sine 266 kg totalt i rykk og støt forhåpentligvis kommer til å hevde seg i toppen blant eliteutøverne i Norge i sin klasse,, sier John Birger Brevik.

NM junior i mars

NM Junior arrangeres i Gjøvik i mars. Hitra vektløfterklubb kommer til å stille med en tropp der flere kan ha mulighet til å hevde seg blant de beste juniorene i Norge