Årets utgave av Barnas fotballdag i Hitra idrettspark ble en fin mønstring for veldig mange av regionens unge fotballspillere. Arrangørklubben Hitra FK registrerte over 150 barn og unge før de la ut på "løypa" som var satt opp at klubbens samarbeidspartner Trondheims-Ørn.

I tillegg kommer de mange foreldre og andre nysgjerrige som stakk innom idrettsparken disse to timene, for å se barna spille fotballkamper i oppblåsbare ballbinger, og delta i andre tekniske øvelser som shootout, radarskyting, triksing og straffespark.

- Kjempeartig, rakk et par oransjekledte gutter å pese til lokalavisa i forbifarten. Nå var det nemlig deres tur til å teste skuddfoten. Det sies at dagens hardeste skudd ble radarmålt til 102 km/t - riktignok av en spiller av noe eldre garde.

Gjestene fra Trondheim stilte med utstyrt og gode instruktører, mens sponsorer ordnet med grillmat i sommervarmen. Arrangørklubben sjøl er kjempefornøyd med oppslutninga og gjennomføringa, og sier det er nærmere dobbelt så mange deltakere i år som i fjor.