- Gang på gang får jeg meddelt opplysninger om at folk kjører feil ved avkjøringa E 39 til FV 714 og Hitra/Frøya, skrev Hitra-ordfører Ole L. Haugen til sine kolleger i Orkdalsregionen for en drøy uke siden. Han pekte på det nye veikrysset mellom E39 og Fv. 714 Lakseveien ved Gangåsvatnet, hvor også lokalavisa gjennom de siste årene har fått flere henvendelser om feilkjøring.

- De fortsetter/kjører forbi, og havner på feil side av Hemnkjølen, ja sågar (de mest ukjente) havner helt på Vinjeøra eller Kyrksæterøra før de oppfatter at de har kjørt feil. Senest i går kveld kom en representant fra Dovre kommune på avveie, han skulle på oppdrag her på Hitra, men havnet på Kyrsksæterøra...først, fortsatte Haugen i brevet, og ville ha sine kolleger med på en henvendelse til Statens vegvesen om bedre skilting og belysning.

- Blir belyst skilt

Først svarte Statens Vegvesen i avisa Sør-Trøndelag i helga at de mener skiltingen er god nok. Så svarte fylkesordfører Gunn Iversen Stokke at dette ville hun se nærmere på.

Og i dag sier samme Stokke at det nå blir utbedring.

- Det kommer nå større skilt, belyst. Generell belysning i kryss -området og anvisninger malt i hvitt i asfalten om E39 rett fram og FV 714 mot høyre. Skiltet kommer raskt og det andre følger på, skriver fylkets varaordfører Gunn Iversen Stokke i en tekstmelding til Hitra-ordfører Haugen.

Haugen sier han har tatt opp temaet med veivesenet uten at det til nå har skjedd noe.

- Oppløftende og avklarende, kommenterer ordføreren i dag.

Kolliderte etter å ha oppdaget at han kjørte feil

Avisa Sør-Trøndelag har skrevet flere artikler om krysset, som ligger noen kilometer fra Orkanger. Blant annet i vinter da to vogntog kolliderte på 90-sonen i E39 i dette området. Årsaken var ifølge avisa at føreren av vogntoget som kom fra Orkanger, oppdaget avkjøringa til Fv 714 for sent og prøvde å snu midt på E39. Ingen personer kom til skade.

Prosjektleder Bjørn-Erik Storstein i Statens vegvesen sa i helga til Sør-Trøndelag at avkjørslelen er «overmerket» allerede.

- På dette stedet er det flere skilt enn hva som er normalt. Vanligvis er det ett forvarsel og så et skilt som peker på den aktuelle avkjøringa. På Stokkhaugen er det to forvarsel, sa Storstein.