Ekstremværet Cora:

Kjører dobbel buss for å få folk til og fra byen

Her er siste nytt om båtene, veiene, bussene, været, politiet
Trafikk

Her har vi samlet det vi vet om effektene av ekstremuværet Cora:

Ekstra busskapasitet:

Boreal kjører dobbel kapasitet på bussen for å få reisende til Trondheim søndag kveld. Som meldt tidligere i dag, valgte busselskapet å parkere bussene som følge av uværet.

- Rute 420 Sistranda-Sandstad ble dessverre innstilt kl. 1620 siden det ikke går hurtigbåt videre. Derimot blir det dobbel kapasitet på linje 320 til og fra Trondheim i kveld. Avgang Sistranda klokka 17:10, opplyser Stig Anthonsen i Boreal til lokalavisa.

Hurtigbåt-rederiet FosenNamsos Sjø sier at det er satt opp to busser fra Hurtigbåtterminalen i Trondheim kl. 17:15. Den ene går til ferga mot Ørlandet, den andre går til Sandstad.

Politiet:

Ekstremværet har så langt ikke ført til store problemer. I øyregionen er det ingen skader er meldt via politiet. I Nordlige deler av Trøndelag kommer det imidlertid meldinger om veltede stolper og løse takplater.

- Det virker som folk og bedrifter har tatt forholdsregler, det er fint. Vi oppfordrer fortsatt folk til å følge med på nettsider vedrørende værvarsel, trafikkmeldinger og meldinger om strømstans, sier politiets operasjonsleder ved 11:30-tida.

Båt-transporten:

Kystekspressen tur retur Trondheim - Hitra/Frøya -Kristiansund innstilles i begge retninger nå søndag formiddag. Det melder FosenNamsos Sjø ved ni-tida søndag morgen.

Hurtigbåtene i rute 800 skulle egentlig gått kl. 1210 fra Trondiem og kl. 1200 fra Kristiansund. De reisende henvises til neste avgang kl. 16:15.

Oppdatert kl. 16:40: Avgangene fra Trondheim og Kristiansund klokka 16:15 innstilles. FosenNamsos Sjø opplyser at man kommer tilbake med mer informasjon.

Øyrekka:

Rute 825 Dyrøy-Øyrekka innstilt inntil videre på grunn av værforholdene.

Oppdatert kl. 16:40: MS "Vetlefjord" gjenopptar rute 820 Dyrøy-Øyrekka. Avgangen 16:20 utsettes 20 minutter og vil gå via Mausund


 

Veiene:

Det er ikke meldt om stengte veier til/fra øyregionen, men Statens vegvesen veitrafikksentralen råder bilister til å la bilen stå med mindre man må ut.

Fv. 714 over Våvatnet er framkommelig, opplyser veitrafikksentralen til lokalavisa på tidspunktet kl. 0830.


Hitra og Frøya kommuner og strømselskapet har satt store mannskaper i beredskap

Slik har de økt beredskapen på strøm, ryddemannskaper, helse og nødutstyr foran "Cora"

 

Strømmen:

Et strømbrudd har rammet over 500 husstander på Hitra og Frøya i morges, melder TrønderEnergi.


Strømbrudd rammet over 500 husstander

- Vi jobber så lenge det er trygt der ute

 

Bussene:

Innstilte avganger: rute 420 avgang 12:37 fra Sistranda skole til Sandstad , samt avgang kl. 13:55 fra Sandstad til Sistranda er innstilt.

- Første tur i dag på linje 420 er innstilt. Vi gjør en ny vurdering utover dagen på neste gang på rute 420 og på linje 320 til byen i ettermiddag, sier Stig Anthonsen i Boreal til lokalavisa.

Kommunen:

Frøyas rådmann Svanhild Mosebakken kan melde om at alt har hittil gått stille og fredlig for seg på Frøya.

- Her har verken hjemmetjenesten eller brannvesenet vært ute, det virker som folk tar stormen med ro, forteller hun til Hitra Frøya.

- Vi er likevel fortsatt i beredskap, legger Mosebakken til.


 

Værvarselet:

Vinden skal øke på utover søndag formiddag med dreining til vest til nordvest sterk storm, på kysten kanskje kortvarig orkan. Utover ettermiddagen minkende. Vindkastene i Trøndelag kan komme opp i 35 til 45 meter per sekund.