Bilistene merker det - og Statens vegvesen merker det: Det er store utfordringer med telehiv på veinettet på Frøya, Hitra, i Snillfjord og Hemne denne vinteren.

- Omfanget er mye større i år fordi vi har hatt lengre kuldeperioder enn normalt, forklarer veivesenet.

- De verste stedene er skiltet, men omfanget er så stort at vi ikke får skiltet overalt.

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene om å være aktsomme når de ferdes på veiene.

Fornyingsprosjektet

Nylig fortalte lokalavisa Hitra-Frøya om at fylkeskommunen skal bruke 3,5 milliarder kroner på vei dette året. En stor slump av pengene går til nybygg, som langs Fv. 714 Lakseveien, men også en god del til vedlikehold og fornying av eksisterende veier.

- Fornyingsprosjektet er et viktig og synlig grep fylkeskommunen tar for å fornye viktige veistrekninger i fylket. Tiltakene har fokus på fjerning av vann som er veiens største fiende, forsterkning av grunnen, forebygge telehiv og redusere fremtidig vedlikeholdskostnader. I tillegg til å redusere vedlikeholdsetterslepet er tiltaket viktig for å gjøre veiene i stand til å møte dagens trafikk og kjøretøy. I tillegg gjøres satsning på oppgradering av bruer og tunneler, fortalte fylkeskommunen.

Smuldrer opp

Leder i Frøya næringsforum, Torill Marit Pettersen, uttalte til lokalavisa for snart tre år siden at hun får urovekkende signaler fra næringslivet generelt, og de firmaene som transporterer/bruker store transportører spesielt.

- Jeg tror sentrale myndigheter kanskje ikke aner hvor ille det er. Transportører forteller at det aldri har vært så dårlig som nå, vi har ikke ferjer til å avlaste om noe skulle skje, det er helt fortvilt. Telehiv har vi alltid hatt, men nå smuldrer veien opp og glir ut. Det er stor fortvilelse i næringslivet over hvor dårlige veiene er blitt på kort tid, sa Pettersen.