Ny «storfangst» av førerkort og fartsbøter i dag

Trafikk

I går ble seks bilister førerkortløse i fartskontroller på Fillan, i Barmfjorden, på Sistranda og Nesset. I dag ble tre nye bilister hanket inn av politiet etter at de hadde kjørt såpass mye over fartsgrensa at det kvalifiserte til førerkortbeslag. Dagens kontroll ble holdt i 60-sonen på Sunde.

I tillegg fikk 30 bilister fartsbot (forenklet forelegg) i dag. Disse kommer i tillegg til de 30 som ble bøtelagt i går. Dermed er hele ni bilister fratatt førerkortet på våre veier de siste par dagene, pluss at det er skrevet ut hele 60 fartsbøter.


Hele seks førerkort ble inndratt og 30 fartsbøter delt ut i øyregionen

- Nedslående, men ikke overraskende, sier lokalpolitiet

 

- Det er rart ikke bilister kjører roligere, spesielt når det har vært så mye oppmerksomhet rundt at vi er her ute. Dette betyr at vi må intensivere kontrollene for å se om vi kan få bukt med fartssynderne, sier lensmann Arild Sollie til lokalavisa Hitra-Frøya nå onsdag ettermiddag.

Sollie kalte tidligere i dag tirsdagens "fangst" for nedslående.

- Det var nedslående, men ikke så veldig overraskende. Vi vet at det har vært høyt fartsnivå her ute, og det er derfor UP er utover for å bistå med måleutstyr og plukke ut verstingene, sa Sollie.