Det blir endelig asfalt, og den blir lagt veldig snart.

Det er gladmeldinga fra Frøya kommune til innbyggerne langs Stølan-veien. I en årrekke har de mast - og klaget - på tidvis dårlig standard langs grusveien. I regnværsperioder har det vært spesielt dårlig. Men nå kommer det altså asfalt.

- Dette er en vei der vi har veldig mye huller, spesielt etter regnperioder, og forståelig nok har det vært sånn at man har klaget her. Folk på Stølan har stått på i lang tid og flere ganger for å få asfalt. En bevilgning på årets budsjett gjør det nå mulig med asfalt, forteller Arvid Hammernes ved teknisk etat i Frøya kommune til lokalavisa.

Ann Mary Bottenvik, leder i Stølan kretslag, bekrefter at grenda i årevis har stått på for å få asfalt på veien. Hun var ikke kjent med kommunens beslutning da lokalavisa tok kontakt, men forteller at det de siste dagene har svirret rykter om at noe positivt er på gang.

I det siste har det foregått grøftrensking langs Stølanveien for å forberede til asfalteringa.

- Jeg vet ikke akkurat når, men asfaltering er nært forestående. Vi har akseptert et pristilbud for arbeidet og har holdt på med grøfterensking, forteller Hammernes.

Det skal asfalteres omlag 2,5 kilometer på Stølanveien.

- Det blir lagt noen små biter asfalt på andre kommunale veier også, men det er Stølanveien som er det store prosjektet i år, sier Hammernes.