Frøyfart har gått på grunn - passasjerene evakuert

Trafikk

Hurtigbåten "Frøyfart" har i morges hatt en grunnstøting utenfor Dyrøya med sju passasjerer ombord. Ingen skal være skadd.

"Frøyfart" er slept videre til kai ved Dyrøya, der også redningsskøyta "Horn Flyer" er tilstede. Passasjerene er evakuert over i annet fartøy.

- Seks av passasjerene er tatt over i annet fartøy. Det har gått bra med dem, ingen er skadet, sier adm. direktør Grete Fuglem Tennås i FosenNamsos Sjø til lokalavisa Hitra-Frøya. Situasjonen ble ifølge rederiet raskt avklart og uten dramatikk.


 

Rederiet meldte ved 07:30-tida at "Frøyfart" var ute av drift. Båten var da på vei fra øyrekka til Dyrøya. Fuglem Tennås sier de foreløpig ikke har oversikt over skadene på fartøyet.

- Vi må ha "Frøyfart" opp i dokk for å få undersøkt omfanget av skadene.

- Vet dere noe om hvilken fart fartøyet hadde i forkant av grunnstøtinga?

- Nei. Fokuset nå har vært å trygge passasjerene. Så skal vi møtes nå for å se på hvordan vi skal håndtere trafikken, ikke minst undersøke hva som har skjedd, sier rederisjefen.

"Frøyfart" er for tida reservefartøy for "Vetlefjord". "Frøyaferja" er nå det eneste fartøyet som trafikkerer området.

Oppdatert onsdag ettermiddag:Heidi Sandnes var en av passasjerene som ble evakuert fra Frøyfart etter grunnstøtinga. Her forteller hun om opplevelsen:


Heidi forteller om en skikkelig smell:

- Sjokket sitter fortsatt i kroppen