Skuffet over valgdeltakelsen

- Det er lav oppslutning og vi har brukt mye penger

Valgansvarlig Frode Larsen (med ryggen til) orienterer Valgstyret før resultatet offentliggjøres. Til høyre ordfører Berit Flåmo og deretter Pål Terje Bekken. 

Trafikk

Nesten 8 av 10 av de som har avlagt stemme i folkeavstemminga om vindkraft, har sagt nei. Men under halvparten av de stemmeberettigete frøyværingene har avgitt sin stemme. Det skuffer den politiske ledelsen i Frøya. Valgdeltakelse er på 48 prosent, ifølge valgstyret

- Resultatet er som forventet, men valgdeltakelsen er overraskende lav, sier ordfører Berit Flåmo (Ap) umiddelbart etter at avstemmingsresultatet ble kjent ved 22:30 tirsdag kveld.

Ordføreren anslår folkeavstemminga har kostet kommunen mellom 200.000 og 300.000 kroner å gjennomføre.

Pål Terje Bekken (Ap) i valgstyret er også skuffet over folks oppslutning.

- Det er skuffende, jeg hadde ventet over 60 prosent. Det er lav oppslutning, vi har brukt mye penger og ressurser på å arrangere denne folkeavstemminga, sier Bekken til lokalavisa umiddelbart etter at stemmetallene er blitt kjent.

Aksjonsgruppa “Nei til vindkraft på Frøya» har i kveld samlet seg til valgvake på Hotell Frøya. Da forhåndsstemmene ble offentliggjort tidligere i kveld, slapp de jubelen løs.

- Det er et kjemperesultat som vi er veldig godt fornøyde med, forteller Hege Berg Johansen, Jan-Egil Eilertsen, Per Ole Sandvik og aksjonsgruppeleder Eskil Sandvik.