Politiet og veivesenet stengte Dolmsundbrua

Bil fra Mesta markerer sperret vei over Dolmsundbrua.  Foto: Ronny Teigås

Trafikk

Oppdatert lørdag kl. 09: Brua er nå åpnet igjen.


Dolmsundbrua ble stengt nå sent fredag kveld. Politiet varslet om stenginga klokka 21:20.

- Dolmsundbrua er stengt på grunn av vind/vindkast, opplyser politiets operasjonsleder.

Statens vegvesen Vegtrafikksentralen sier det blir tatt en ny vurdering lørdag klokka 08.

- Anbefalt omkjøring rundt via fv. 6456 og fv. 6454, opplyser Vegtrafikksentralen. Dette er "gamleveien" via Kjerringvåg og Vettastraumen bru.

Flere bilister har respondert til lokalavisa at det ennå ved 22-tida ikke er noe eller noen som stopper trafikken. Vi har vært i kontakt med politiets operasjonsleder, som sier politiet har vært i telefonisk kontakt med Veitrafikksentralen.

- Om det blir fysisk stenging eller skilting, vet jeg ikke, sier operasjonsleder ved 22-tida. En halvtimes tid senere viser lokalavisas bilde at det har kommet bil fra Mesta for å markere sperret vei.Som lokalavisa Hitra-Frøya fortalte i forrige uke, har veimyndighetene bedt politiet sørge for å stoppe trafikken dersom vinden blir for sterk.

  Foto: Lars Otto Eide

 

Årsaken er at den påkrevde vindmåleren og automatiske stopp-varslinga likevel ikke kom på plass før de første vinterstormene.Lokalavisa har skrevet en rekke artikler om temaet siden februar 2017 siden det ennå ikke er blitt montert vindmåler på Dolmsundbrua, slik det er påkrevd i reguleringsplanen. Flere bilister har fortalt om skumle hendelser på brua i forbindelse med kraftig vind.
Tor Ole frykter følgene av et stormkast

Veivesenet har ennå ikke montert påkrevd vindmåler på nye Dolmsundbrua. Yrkes-sjåfør Tor Ole Fjeldberg er bekymret.