Se den første smakebiten av filmen her

- Sitter på unike opptak som er alt for bra til å bare støve ned i en eske

Kim Edwin Jektvik og hans selskap Videomagi vil gjenskape hele Hestnes hvalstasjon i 3D og gi folk innblikk i en av de største arbeidsplassene som har vært i øyregionen.
TV

I flere år har Jektvik og flere jobbet med en dokumentar om Hestnes hvalstasjon. Nå røper han litt om planene.

- Vi ønsker å lage en dokumentar som kombinerer bilder, arkivfilm, intervju og kanskje gjenskapning med skuespillere. I tillegg vil vi lage en digital 3D-modell av hele hvalstasjonen som vil brukes både i filmen og senere på en interaktiv side hvor man kan se seg rundt for eksempel.

- Vi sitter på unike filmopptak som er alt for bra til å bare støve ned i en boks, legger Jektvik til.

- Hva er det dere har opptak av?

- Mye av det viser bygningsmassen og hvordan de arbeidet med hval mot slutten av andre verdenskrig. Vi har også filmopptak fra pelsdyrfarmen som ble opprettet for blant annet å ta seg av alle restene fra hvalen, for å forhindre forurensning og lukt. Det meste er filmet i sorthvitt, men noen av opptaktene fra hvalstasjonen er i farger, så det vet jeg vil være spennende å se.

- Når det er sagt er vi også interessert hvis det er noen som har historier og fortelle eller har bilder eller noe annet fra da hvalstasjonen var aktiv. Vi kan aldri få nok materiale.

Vil helst gi ut filmen gratis

Etter planen vil Jektvik gi ut dokumentaren gratis for alle på internett i løpet av 2016.

- Men for å gjøre filmen tilgjengelig gratis, forutsetter det at noen kan støtte produksjonen som sponsorer. Det vil være med å sikre at vi får vist frem en viktig del av lokalhistorien som er her, oppfordrer han.

TV