Dette sier meteorologen om vind, regn og snø i øyregionen de neste dagene

Sau i snø, som på dette bildet fra 2016, eller regnvått? Værvarselet er litt usikkert med tanke på hvor mye snø vi kan vente på Hitra og Frøya de neste dagene. Mer sikkert, er at det blir mye vind. 

Været

Tirsdag meldte Adresseavisen at Trøndelag fra fredag 11. januar og fire dager fremover kunne få en halv til en meter snø. Vi har mistanke om at det kanskje bare gjelder lengre inn i landet, så vi har ringt Meteorologisk Institutt værvarslinga på Vestlandet og snakket med meteorolog Gunnar Livik i dag.

Det vil nok komme snø i øyregionen også, forteller Livik, men det er usikkert hvor mye og om den blir liggende. De nærmeste dagene kan det bli kuldegrader, og vi kan ikke forvente gode kjøreforhold, forteller meteorologen.

-Torsdag kveld og første del av fredag kan øyregionen få liten storm, kanskje kortvarig full storm på Halten. Natt til fredag kommer snø som gå over til sludd, og det blir regn midt på dagen. Lørdag kan det komme en noe mindre nedbørsmengde som regn eller snø, forteller Livik.

Søndag passerer et nytt lavtrykk med muligheter for snø. Det blir usikker mengde, kanskje 10-15 mm, om vi måler mengden som smeltet til vann. Lavtrykket kan få det til å blåse nordlig sterk kuling søndag ettermiddag.

Mandag blir det kaldere, kanskje kommer det 5-10 cm snø, og med det som kan ligge fra før, blir snødybden noe større. Til uken blir det noe kaldere.

Følg været på webkameraene:

Se webkameraene, for eksempel her på Sula, her i Hitra idrettspark eller på Titran. Skal du ut og kjøre i dag, kan det være lurt å ta en titt på kameraet som viser kjøreforholdene på Våvatnet eller i Gauklia (mellom Fillan og Sandstad)