Norges sjømatråd opplyser at det ble eksportert laks for 27,9 milliarder kroner i årets første seks måneder. Dette tilsvarer over 150 millioner kroner pr.dag. Det er en økning på 28 prosent, eller 6,1 milliarder kroner sammenlignet med første halvår i 2015.

Gjennomsnittsprisen for hel, fersk norsk laks var i juni måned 65,43 kroner per kilo mot 40,85 kroner i juni i fjor.

Prisen oppover

- Økt etterspørsel etter laks globalt i kombinasjon med redusert eksportvolum fra Norge har drevet prisen oppover. EU-markedet har beholdt sin andel av den norske eksporten, mens eksporten til USA har økt og står nå for 6 prosent av den norske eksporten av laks, sier analytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd.

- Fantastisk første halvår

Norge eksporterte sjømat for 42,6 milliarder kroner i første halvår. Det er en økning på 25 prosent eller 8,6 milliarder kroner målt mot første halvår 2015

- Den norske sjømatnæringen opplever en enorm vekst i eksportverdi første halvår. Prisen på laks stjeler de fleste overskriftene, men så og si hele sjømatnæringen har hatt et fantastisk første halvår. De gode tallene viser at det er stor etterspørsel og at vi oppnår gode priser for den norske sjømaten. En gunstig valutasituasjon bidrar selvsagt positivt, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.