Nye prisrekorder i andre kvartal bidro til fortsatt vekst i inntekter og resultater for SalMar. Samlet sett oppnådde konsernet et driftsresultat på 22,74 kroner per kilo slaktet fisk, en økning på 9 prosent fra foregående kvartal og en økning på over 136 prosent fra andre kvartal året før.

Det forteller selskapet i en pressemelding. Samlede driftsinntekter endte på 2,3 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 1,8 milliarder kroner i tilsvarende periode i fjor. Operasjonelt driftsresultat endte på 731,8 millioner kroner, opp fra 335,1 millioner kroner i andre kvartal 2015. I første kvartal 2016 endte driftsresultatet på 566,5 millioner kroner, av et slaktevolum på 27 300 tonn.

- SalMars resultater drives hovedsakelig av de høye prisene på laks. Det er fortsatt en utfordrende situasjon knyttet til biologi, og dette kan begrense tilbudsveksten også i kommende kvartaler. Håndteringen av de biologiske utfordringene er fremdeles kostnadsdrivende, særlig i Midt-Norge, men omfattende investeringer i behandlingsutstyr har bedret kapasitet og beredskap, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer i SalMar.

Lusesituasjonen er fremdeles en utfordring for SalMar i Midt-Norge. Selskapet mener å ha kontroll over situasjonen.

- SalMar opererer innenfor myndighetens lover og krav. I tillegg er det gjort omfattende investeringer i behandlingsutstyr som har bedret kapasiteten og beredskapen ytterligere, forklarer selskapet.

I april ble det påvist tilfeller av ILA ved en av selskapets lokaliteter utenfor Frøya.

- For å hindre smittespredning ble det gjennomført forsert slakting av totalt 1,7 millioner fisk, noe som påvirket kost og oppnådd pris negativt. Etter interne kontrollprøver ble det i juli påvist ILA ved to av selskapets lokaliteter utenfor Frøya. Kontrollprøver foretatt av Mattilsynet har imidlertid ikke påvist ILA, men status «mistanke» opprettholdes for gjeldende lokaliteter. SalMar overvåker situasjonen nøye, heter det i pressemeldinga.

For helåret 2016 venter SalMar å slakte rundt 126 000 tonn i Norge. I Norskott Havbruk (Scottish Seafarms) forventes et volum på 26 000 tonn i 2016.