Dolmøy House of Seafood er kåret til finalist i to klasser under NM i røkt og gravet laks og ørret, og Garnviks Røkeri er nominert i en klasse. Dermed er Hitra og Frøya godt representert i årets NM, som arrangeres av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i samarbeid med NTNU Matteknologi (og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd).
Dolmøy House of Seafood AS har finale-produkt med i klassene kaldrøkt laks og gravet laks, mens Garnviks Røkeri AS er finalist i åpen klasse.
(Se hele lista lenger ned i artikkelen.)
Bedømminga i årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble gjennomført i perioden 10.-12. mai i Trondheim. Konkurransen ble gjennomført ved at en fagjury bestående av fire dommere vurdererte alle produktene i fellesskap, for så å nominere fem produkter i hver klasse. Deretter ble disse fem produktene blindtestet av en jury bestående av 24 tilfeldige utvalgte uten spesiell kompetanse.
- Konkurransen denne gangen samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 76 forskjellige produkter bedømt, forteller arrangøren.
- Fagjuryen var fornøyde med kvaliteten på produktene i årets konkurranse. Det var også god deltagelse i de ulike klassene. Konkurransen var spesielt hard i klassene «Kaldrøkt laks» og «Åpen klasse». Vi vil også spesielt nevne Mikals Laks AS, som klarte å kvalifisere seg til i finalen i fire av fem klasser, skriver arrangøren.
Vinnerne av årets konkurranse vil bli gjort kjent under AquaNor i Trondheim i august.
Finalistene i årets NM i røkt og gravet laks og ørret ble:
Kaldrøkt laks
Isfjord Norway AS
Mikals Laks AS
Espevær Røykeri
Dolmøy House of Seafood AS
Lofotprodukt AS
Kaldrøkt ørret
Saltenlaks AS
Reinhartsen Basar AS
Hofseth avd. Seafood Farmers
Mikals Laks AS
Lofotprodukt AS
Varmrøkt laks
Isfjord Norway AS
Brødr. Remø AS
Reinhartsen Basar AS
Mikals Laks AS
Fiskhandlern Heimdal
Gravet laks
Norsk Sjømat AS
Rørvik Fiskemat AS
Reinhartsen Basar AS
Dolmøy House of Seafood AS
Lofotprodukt AS
Åpen klasse
Isfjord Norway AS
Saltenlaks AS
Rørvik Fiskemat AS
Mikals Laks AS
Garnviks Røkeri AS