- Det blir første gang vi holder restaurant på nyskolen, og vi gleder oss veldig, sier lærer Elisabeth Jensen.

Restaurantuka ved Frøya videregående skole har blitt en populær tradisjon.

I morgen åpner restaurant Sjøkanten i skolens lokaler. I år har elevene ved restaurant- og matfag utvidet åpningstida til hele syv dager, inkludert en helgedag (lørdag).

- Det er for at enda flere skal få muligheten til å komme og spise hos oss. Vi har jo elever som kommer annensteds fra, og som har lyst til at foreldrene skal kunne komme, forteller Elisabeth Jensen.

Den siste uka har elevene drevet utprøving av rettene, og flere enn de på restaurant- og matfag har vært involvert i forberedelsene. Elever fra naturbruk har vært på seljakt. og for andre året kan man servere selbiff i restauranten. Naturbruk-elevene skal også stå for leveransene til «dagens fisk».

- Det kan bli hva som helst, etter hva de får, sier læreren.

Gjestene vil kunne velge fra en  a la carte-meny med fire forretter, fire fiskeretter, tre kjøttretter, desserter og egen barnemeny.

- Vi har en meget fin barnemeny i år, med blant annet kjempegode hjemmelagene fiskepinner, og trafikklys-sorbet i tre farger, forteller Elisabeth Jensen.

Bord kan bestilles ved å ringe hovmester Marte Marie Hansen på telefon 94182549