Ola Sakshaug fra Kristiansand løpeklubb vant Hitraløpet på 6,1 km på tiden 19:04. Løperen fra Trondheim var suveren og løp alene inn på målområdet på Hitra idrettspark. Lengre bak ble det en duell om sølvet som ble vunnet av Erlend Gjerdevik Sørtveit fra Strindheim  IL med 19:17 foran lagkamerat Mats Bjørgum på tiden 19:19.

Beste lokale deltager,  Dawit Tesfu fra Hitra friidrettsklubb løp inn på 21:44 og kom på niende plass.

Stor deltagelse

Hele 89 løpere stilte til start i konkurranseklassen på årets Hitra-løp.

- Vi er strålende fornøyd med at så mange satser på konkurranseklassen. Det var en del færre på morsjonsklassen i år, men det har nok med været og at det krasjet med noen andre arrangement å gjøre, sier løpsleder Rune Lossius fra Hitra friidrettsklubb.

Han tror den høye deltagelsen på konkurranseklassen skyldes at de har gått over til elektronisk tidtakersystem og at det føles overkommelig for mange å løpe den 6,1 km lange løypa.

Konfirmantene best

Fysak har i flere år motivert for å øke fysisk aktivitet og deltagelsen på Hitraløpet ved å dele ut premier til skoleklassene som har best deltagelse. For å få premie må over halvparten av klassen delta. 101 repesanter fra grunnskole og videregående på Hitra deltok på Hitraløpet i år.

Fra 9A på Fillan skole deltok hele 18 av 31 elevne som snart er konfirmanter, og flere av disse også i konkurranseklassen. Klassen vant derfor premien på 2000 kroner fra Fysak. Det gjorde også 3EL fra Hitra videregående som hadde 100% deltagelse med seks av seks elever. 5. klasse på Strand hadde også et flott oppmøte med 7 av 12 elever.

- Vi vet at klasseforstanderne for disse klassene gjør en god jobb for å motivere elevene til å delta, sier Britt-Eva Berget i Fysak og roser Johanna G. Athammer og Aleksander Ormset fra Fillan skole ,Inge Larsen fra Strand skole og Olav Athammer fra Hitra videregående.