Verdens mest kjente kokk bruker råvarer fra øyriket nå i kveld.

Trondheim here we come

Denne Twittermelding la verdens mest kjente kokk Gordon Ramsey, ut i morges:

[M1]

I formiddag ankom han Trondheim og nå i kveld skal han kokkelere for 600 gjester ved byens nyeste hotell Scandic Lerkendal.

Trønderske råvarer

På menyen til stjernekokk Ramsey står trønderske råvarer i fokus.

Her er øyregionens matskatter velrepresenterte.

Kanskje når du leser dette, er Gordon Ramsey i gang med forretten; kamskjell og laks fra Frøya?

Eller kanskje er det hovedretten steinaldersau fra Hitra han tilbereder?

- Ramsey ble veldig imponert

Da kunne Torsteinsson fortelle at han og konsulent Roar Hildonen på forhånd hadde møte med Ramsay i London, hvorpå de lot stjernekokken smake råvarer fra hele Trøndelag.

- Han var sterkt imponert over kvaliteten på råvarene fra Hitra og Frøya. Sjømaten med kamskjell fra Seashell og laks fra Salmar fikk fram det beste fra den trønderske kysten.

Lammet fra Dalpro var han stor fan av, i likhet med meg. Ramsay er jo fra Skottland hvor de er godt vant med lam og han er meget glad i slik type kjøtt, fortalte Torsteinsson lokalavisa Hitra-Frøya.

Foto: Pressebilde