Av de mange fritidsaktivitetene ungene på Frøya kan velge mellom, er kanskje Kids Dance en av de mindre kjente, utenom for de som deltar på det. For på treningssenteret Maxtrim får også de aller yngste trenet fysikk og smidighet, under ledelse av to dyktige unge damer ved navn Charlotte Foss og Benedikte Tingstad. Og som navnet Kids Dance tilsier, så er det dans de trener på, til kvikk musikk.

Røde nisseluer

I helga var det danseoppvisning, slik at alle fikk se hva de hadde lært. Og ettersom det var juleforestilling hadde alle de små røde nisseluer på hodet. Noen måtte etter hvert kaste lua, enten for at den ikke ville holde seg på plass under krumspringene, eller fordi det rett og slett ble for varmt.

Men hva gjorde det, når de flommet over av sjarm i en sprudlende forestilling, hvor til og med foreldrene måtte trå til i en dans? De aller minste var ti i antall, mens de som var bittelitt større var seks.

Gjestedansere

Når de små guttene og jentene fra Frøya får noen år på baken, kan de melde seg på konkurranser, hvor nivået er høyt og konkurransen er knallhard. Det fikk alle de frammøtte se i dag, da en gruppe gjestedansere fra Trondheim Danseklubb hadde oppvisning i hva de større danserne holder på med. Men enn så lenge er det ikke tanken på konkurranser som er drivkraften bak de små danserne på Frøya. De danser bare fordi de synes det er kjempegøy.