Høstprogrammet til Frøya kultur- og kompetansesenter begynner å ta form. Først ute i kulturhøsten er den velkjente duoen Tor Endresen og Rune Larsen. De to er ute på turne med showet "Radio Lux" sammen med sine musikervenner.

- Radio Lux er en musikalsk kabaret, som handler om å være Only Sixteen - uansett alder. Her blir det møte med popens eldste tenåring, Tom Jones, en bergensers møte med Vømmøl Spelmannslag, cowboymusikk og country og hesteren, samt musikk av Elvis Presley, Everly Brothers, Eric Clapton, og en rekke andre artister som gjorde 16-års alderen verd å leve. Velkommen til et fyrverkeri av et show, med vokalharmonier i ypperste klasse, og låtrepertoar som virkelig kan sette følelsene i sving hos enhver, skriver kulturhuset om programposten den 22. september, og legger til at billettsalget allerede har begynt å ta av.

29. september er det et ganske stort sceneskifte, da over til et et musikkteater om ungdom og fanatisme. Musikkteateret "Mitt lille lys" skal gi et humoristisk og varmt portrett av tenåringsjenter i et kristent ungdomskor og deres søken etter livets dype mening. Lovise Angen Krogstad spiller alle karakterene og gjør en Robert Stoltenberg-variant av livet i et karismatisk vekkelsesmiljø.

- Et ”one woman show” som kaster oss inn i raske skift mellom svovelpredikanter, velmenende pastorer, heftige gospeldronninger og usikre tenåringsjenter. Mange kan le gjenkjennende når de tar del i hovedperson Fridas forelskelse og dragning mellom dirigenten i ungdomskoret og en ”ikke troende” rockemusiker, hennes drømmer, eksistensielle dilemmaer og frykt for dommedag, beskriver kulturhuset.

I oktober kommer Nord-Trøndelag teater med "Snåsamannens Sang" av Klas Abrahamsson, omtalt som "En teaterforestilling om livet mellom himmel og jord".

- Alle vi som bor her i landet har en mening om Snåsamannen. Vi vet ikke helt hva vi skal tro. Kan han helbrede når noen ringer og ber om hjelp? Snåsamannens sang er et intenst drama, omspunnet av vakre sanger, som stiller de helt store spørsmålene vi mennesker står overfor. Det er følelsessterkt, utfordrende og bevegende, og det foregår i dag, i vårt eget land, lyder beskrivelsen.

Og ut i novemder er trioen Kveli Rånes Bremseth tilbake med ny forestilling kalt "Hipp hipp hipp". Her tar show-gutta Kveli Rånes Bremseth publikum videre inn i det hysteriske universet de har bygd opp gjennom forestillingene "Det du ikke visste om Trønderrocken", og "Bygd for fart".

Og innimellom dette er det datapartyet Frøya LAN i fire dager fra torsdag 13. oktober.

950 50 030 Bjorn.Ronningen@hitra-froya.no