I fjor hadde Nabeita og Nordskaget oppvekstsentre felles julekonsert, da Nordskagelevene gikk på Nabeita under ombyggingen av skolen deres. De to oppvekstsentrene hadde da svært mange innflyttere fra andre land, og elever fra de ulike landene sa "God jul" til alle i salen på hvert sitt språk.

I år, da Nabeitaelevene holdt konsert alende, var færre land representert, men de gjentok det koselige innslaget. Det skapte humring i salen da en av de norske elevene så ut til å glemme at det rett og slett var "God jul" hun skulle si, etter at alle de andre julehilsningene var framført på en rekke språk. Men så tok hun seg i det, sa det hun skulle si, og lo godt av det selv også.

Stort kor

Skikkelig koselig ble konserten, de elevene framførte julesanger i nesten en hel time. Mange av sangene kjente vi fra før, mens noen var litt mer ukjente. Elevene sang delvis klassevis, og delvis flere klasser sammen, og noen av sangene framførte de som et stort kor med over hundre elever.

Det var sanger om snømenn, nisser og juletrær, om lyset som snart vender tilbake, og om et håp om fred på jord. Alt mens en energisk Elisabeth Antonsen Dyrø sprudlet der hun dirigerte og oppmuntret de små og større elevene til å gi alt. Og det gjorde de. Antaglig var det ingen som forlot den fullsatte salen uten å ha kjent julestemningen komme sigende. Ikke engang regnet utenfor bygningen klarte å ødelegge den stemningen.