- Dette var helt fenomenalt!

Fredag kveld hadde Joralf Gjerstad (t.h.) turné-premiere i Sandstad kirke. Her i samtale med Øyvind Løvrød.

Kultur

Ei fullsatt Sandstad kirke fikk fredag kveld oppleve premiereforestillingen til Joralf Gjerstads  ”En samtale om livet, døden og håpet”.

Etter mange år har nemlig Joralf (91) bedre kjent som Snåsakaillen, bestemt seg for å legge ut på en liten turné for å møte folket. Med seg har han sin gode venn, Øyvind Løvrød og øyværing, Therese Ulvan.


- Jeg er stolt over at Joralf og øyfolket skal møtes

Legger turnéåpningen sin til Hitra og Frøya.


Hyggelig å ta turen

Joralf startet med å si at det er veldig hyggelig å kunne ta turen ut til fine, trivelige og åpne Hitra.

- Det er stort for meg være her i dag og se så mange ta turen når jeg skal fortelle nærmere om mitt liv og mine evner, hva de har betydd for meg og for andre, sa Gjerstad.

Sandstad kirke var fylt til randen da "Snåsakailln" Joralf gjestet kirka.

 

Deler livshistorien sin

Om man tror på Joralfs evner eller ikke, så er én ting sikkert - Joralf har levd et langt og veldig spesielt liv.

Joralf fortalte om oppveksten under fattige kår i Snåsa, og hvordan han i syvårs alderen oppdaget at han har synske evner.

- Min mor syntes jeg havnet i ulike, unaturlige situasjoner og spurte legen til råds. Han mente jeg sikkert ville vokse det av meg, men den gang ei, fortalte Joralf til stor latter i fra forsamlingen.

Han snakket også om store klasseforskjeller, om gudstroen og da krigen kom til landet.

Øyvind kunne avsløre at Joralf i neste uke vil motta en fortjenestemedalje i fra Fylkesmannen for sin innsats i motstandsbevegelsen under krigen.

Joralf fortalte også om en rekke eksempler på folk han har helbredet i løpet et langt liv, til sammen er det snakk om flere tusen. Han snakket også ut om skepsisen, og det å dø.

Forestillingen ble avsluttet med allsang av de to salmene "Gud signe vårt dyre fedreland" og "Deilig er jorden", fremført på orgel av Hitras kantor, Silvio Krauss.

Humoristisk og alvorlig

Forestillingen er bygd opp slik at Øyvind stilte Joralf spørsmål, og samtalen mellom de to er både lun, humoristisk og alvorlig. Therese bandt det hele sammen musikalsk. Med sin sterke og nydelig røst fremførte hun en rekke salmer. Hitterværingen la også til at de sender sine tanker til de som ble rammet av ulykken ved Lerøy Midt torsdag.

Forestillingen ble avsluttet med allsang av de to salmene "Gud signe vårt dyre fedreland" og "Deilig er jorden", fremført på orgel av Hitras kantor, Silvio Krauss.

Øyværing Therese Ulvan binder sammen forestillingen med musikalske innslag.

 

Å oppleve Joralf personlig

- Forestillingen var kjempebra!

Det forteller damene Marit Hjelmeland og Grethe Leksen Sørvik entusiastiske etter å ha forlatt kirka.

- Vi måtte jo få med oss dette. Vi har jo hørt om Joralf og hans evner tidligere, og det var veldig artig å oppleve han i person. Det hele hadde en fin setting. Det var interessant å høre Joralf snakke og Therese har en helt nydelig stemme.

Damene legger til at det var fint å få et slikt innslag i øyregionen, og gir samtidig en stor honnør til Therese Ulvan for å ha fått turneen ut hit.

I dag (lørdag) tar Joralf, Øyvind og Therese turnéen videre til Frøya og Sletta kirke.

Marit og Grethe er klare i sin beskjed;  - Folk bør absolutt ta turen, dette vil de ikke gå glipp av.

Marit Hjelmeland og Grethe Leksen Sørvik syntes det var stor stas å oppleve Joralf Gjerstad i person.